Maastricht magazine >
beautymake-up

Hoe epileer en vorm je je wenkbrauwen?

Hoe epileer en vorm je je wenkbrauwen?
Artikel begint onder de advertentie

Je wenkbrauwen zijn een ontzettend belangrijk onderdeel van je gezicht. Zodra je wenkbrauwen niet goed gevormd zijn kan dit een heel ander effect geven dan je wilt. Het bepaalt heel erg de gezichtsuitdrukking die je wilt uitstralen. En aangezien je gezichtsuitdrukking erg belangrijk is in je communicatie, is het van belang om je hier bewust van te zijn.

Je kunt je wenkbrauwen natuurlijk houden, zonder te epileren, maar vaak geeft het een meer open blik als je het wel epileert. Wil je meer leren over het epileren en vormen van je wenkbrauwen? Lees dan snel verder.

Wenkbrauwen bijtekenen, makeup, wenkbrauwen epileren

Hoe epileer je je wenkbrauwen?

Regelmatig hoor ik dat mensen het lastig vinden om hun wenkbrauwen te epileren. In 2020 is het een echte trend om je wenkbrauw te epileren in een gestructureerde vorm. Het doet vaak veel pijn en ze zijn bang om teveel weg te halen. Gelukkig zijn er een aantal trucs die je kunt toepassen om een natuurlijke wenkbrauw te krijgen, zodat je een meer open blik krijgt. Je krijgt meer ruimte boven het oog, waardoor oogschaduw er ook veel mooier uit zal zien.

pincet, epileren

Het is belangrijk om eerst goed te kijken naar de natuurlijke vorm van je wenkbrauw. Zoek de lijn en houd deze heel de tijd aan bij het epileren. Let ook altijd op de uiteindes van je wenkbrauw, deze horen te stoppen tot ongeveer de hoek van je oog schuin naar boven. Daarnaast is het belangrijk om de te kijken waar de wenkbrauw begint en hoe hoog de ”boog” is.

Hoe begin je met epileren?

Je hebt nodig:

 • Een spiegel, het liefst één met zoomeffect en zonder.
 • Scherpe pincet
 • Borsteltje

Borstel je wenkbrauwen even door zodat je beter de natuurlijke vorm kan zien van de wenkbrauw, daarna kun je de haartjes in het midden tussen beide wenkbrauwen weghalen. Span je huid strak met je vingers en trek de haartjes er bij de wortel uit. Hoe langzamer je het doet, hoe meer pijn het zal doen. Door je huid goed te spannen, zal de pijn minder zijn.

Vervolgens haal je de haartjes weg die pieken aan de onderkant. Daarna probeer je de hoek van je wenkbrauw vrij te maken van haartjes, waardoor de boog beter zichtbaar wordt. Ten slotte kijk je naar het uiteinde van je wenkbrauw, vaak zweven hier veel haartjes in de rondte. Verwijder deze allemaal door ook goed je huid te spannen.

Probeer zo min mogelijk haartjes van de bovenkant van de wenkbrauw te verwijderen, maar als ze heel piekerig zijn kun je deze wel verwijderen.

Geëpileerde wenkbrauw, natuurlijke wenkbrauw

Heb je hele lange wenkbrauwharen? Knip deze dan voorzichtig korter, zodat het een strakker effect geeft. Blijf altijd goed van een afstand naar jezelf kijken, zodat je wenkbrauwen gelijk zijn en je niet teveel weg epileert. Het zoomeffect in de spiegel is handig om hele lichte haartjes te zien, maar het geeft wel een vertekend effect. Je haalt hiermee sneller teveel haartjes weg. Kijk dus regelmatig in een normale spiegel.

Hoe teken je je wenkbrauwen?

Tegenwoordig tekenen veel mensen hun wenkbrauwen bij. Sommige creëren een compleet andere wenkbrauw vorm, maar het natuurlijkste is om je natuurlijke wenkbrauw vorm te accentueren.

Je gebruikt een lichte kleur aan het begin van je wenkbrauw en eindigt met een donkere kleur. Het werkt vaak het beste als je één tot twee tinten donkerder gebruikt dan je eigen wenkbrauwkleur. Vaak is een kleur met assige ondertoon het beste, omdat je wenkbrauw dan niet oranje of warm kan uitslaan.

Wenkbrauwpoeder, wenkbrauwgel, catrice, NYX

Er bestaan verschillende soorten producten waarmee je je wenkbrauwen kunt bijtekenen:

 • Wenkbrauwgel
 • Poeder
 • Creme
 • Stift

Ik vind het zelf het prettigste werken met een poeder, omdat je hiermee heel precies je lijnen kunt tekenen. Het beste kun je hiervoor een schuin afgesneden kwastje gebruiken.

Begin met het tekenen met de lichtste kleur. Heel zacht aangezet kun je een lijn zetten aan de onderkant van je wenkbrauw tegen je wenkbrauw aan en volg de lijn van je wenkbrauw. Dit herhaal je ook aan de bovenkant. Vervolgens teken je de haartjes na tot de boog van je wenkbrauw. Pak de donkere kleur en teken de boog iets omhoog richting het uiteinde. Je kunt de punten van het uiteinde iets scherper maken door hem iets verder door te trekken dan je natuurlijk vorm.

Vervolgens kam je het geheel door, zodat er geen strepen meer zichtbaar zijn maar een natuurlijke gekleurde wenkbrauw. Eventuele stukjes kun je nog opvullen door de donkere kleur te gebruiken.

Wenkbrauwborsteltje

Ten slotte kun je wenkbrauwgel gebruiken om de haartjes te zetten, zodat ze gedurende dag in dezelfde richting blijven zitten.

Natuurlijk getekende wenkbrauwen, open blik, wenkbrauwen, getekende wenkbrauwen, wenkbrauwen bijtekenen

Hoe teken jij je wenkbrauwen bij?

Gerelateerde blogs

  Reacties (0)

  Geef een antwoord

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *