Maastricht magazine >

 
beautymake-up

Wenkbrauwgekte van Hongkong tot Maastricht

Wenkbrauwgekte van Hongkong tot Maastricht

De wenkbrauw. Het ding (uhh de twee samen dan) werd eeuwen min of meer genegeerd. De laatste decennia moest het opeens vooral volop geëpileerd. Ondertussen willen we ze vol. In Europa dan in ieder geval. Ook Hongkong doet mee met de boyfriend brow. In Thailand willen vrouwen dan vooral weer een boog van een wenkbrauw. Niet alleen de wensen zijn talrijk. Ook de producten om jouw perfecte wenkbrauw te shapen.

Wenkbrauwen scheren

Zelf lig ik ondertussen in de stoel bij Roya voor een paar gevulde wenkbrauwen. Even overwoog ik om mijn wenkbrauwen met behulp van huidpigmentatie te kweken, maar koos uiteindelijk toch voor de natuurlijke weg. Niet zonder resultaat. Het scheren dat Roya doet, werpt vruchten af. Ik ben nu drie scheersessies verder en heb zowaar een wenkbrauw (uhh twee dan dus). Blij dat ik voor deze natuurlijke methode koos.

De touwtjes en wenkbrauwen verven

Die vriendinnen die al een goed paar hebben, lijken het te houden bij touwtjes en een likje verf zo nu en dan. Ik hoop weldra deze status met mijn wenkbrauwen te bereiken. Wel heeft het verleden me geleerd dat niet iedereen even handig met de touwtjes overweg kan. Dat het shapen niet iets is om aan de eerste de beste over te laten. Dat de perfecte vorm er toedoet, weet Anastasia als geen ander. Ooit hoop ik een review te schrijven over in de stoel bij Anastasia Soare in Los Angeles. Tot die tijd blijft die ervaring op mijn wensenlijstje staan en koester ik me happy, meer dan, met Roya.

Wenkbrauwpigmentatie

En dan is er in het genre permanente make-up nog de mogelijkheid om te gaan voor wenkbrauwpigmentatie. Ik kwam onlangs Brigitte Vissers uit Maastricht tegen. Ze is expert op het gebied van cosmetische en medische huidpigmentatie. Het is dat ik zo mega tevreden ben over de scheermethode van Roya, anders had ik me mogelijk in haar stoel geworpen.

Wenkbrauwstyling met make-up

Of je nu scheert, met de touwtjes je wenkbrauwen bedwingt of gaat voor wenkbrauwpigmentatie, een likje make-up zorgt in de meeste gevallen voor de ultieme perfectie. Waar we jaren lang de deur niet uitgingen zonder op z’n minst een lik mascara, zijn het tegenwoordig de wenkbrauwen die het gevoel geven ‘compleet’ te zijn. Hoe je dat doet? Ik ben happy met mijn Youngblood wenkbrauw sculpting pencil. Het potlood is een graag geziene en komt dan ook terug bij andere merken, zoals in de make-up lijn van Anastasia. Hoge ogen schijnt ook het nieuwe Big Brow Pencil van Mac te gooien. En wie helemaal los wil gaan, kiest het 3D palette All-In Brow van Dior.

Schermafbeelding 2016-05-16 om 14.58.22

Over wenkbrauwen raken we nooit uitgepraat

Tja, zoals we jarenlang te druk waren met de perfecte mascara, is het nu de wenkbrauw waar de aandacht naar uitgaat. Voor als jij er maar niet genoeg van kan krijgen, zijn de YouTube filmpjes van Damone Roberts een feestje. Om te ontdekken welke wenbrauw jouw ding is en hoe die te kweken.

Het 3D wenkbrauw palette van Dior is de eerste set die inzet op shapen, liften en sculpten. Zelf vind ik het iets teveel van het goede, maar lijkt me wel een aanrader. De reviews zijn goed!

Gerelateerde blogs

Reacties (0)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *