Maastricht magazine >

 
beautyskincare

Wondermiddel: Vaseline

Wondermiddel: Vaseline

Vaseline. Wie kent het niet? Alleen misschien was je nog niet bewust van de vele dingen die je er allemaal mee kunt doen. Vandaar deze blog, om wellicht ook de rol van Vaseline in jouw leven te veranderen. Je zult nog verbaast staan te kijken wat je er allemaal mee kunt.

Goed voor de droge plekken

Iets waar de meeste mensen Vaseline voor gebruiken; de droge plekken op je huid. Vaseline is goed vet en door dat op je droge plekken te smeren ben je in mum van tijd van deze plekken af. Het maakt de huid soepel en zacht.

Wimpers laten groeien

Droom je van langere wimpers? Smeer dan voor je gaat slapen wat Vaseline op je wimpers en ze zullen dikker worden en groeien.

Kissable lippen met Vaseline

Vooral in de koudere tijden worden je lippen vaak snel droog. Gebruik Vaseline om gescheurde lippen tegen te gaan of, als je daar al te laat voor bent, om deze te genezen.

Je geurtje langer laten hangen

Is jouw geurtje vaak net iets te snel vervlogen? Smeer dan eerst wat Vaseline op de plekken waar je het geurtje gaat spuiten en spuit hierna pas je geurtje op. Dit zorgt ervoor dat je parfum langer te ruiken is.

Zachtere huid

Dat Vaseline je poriën zou verstoppen is een misvatting, dus smeer Vasline over je hele gezicht, nek en armen voor een zachtere huid.

Geen lippenstift meer op je tanden

Je kent de struggles wel; heb je mooie rode lippenstift op je lippen gedaan, verschijnen daar ook vlekjes van op je tanden. Om dit te voorkomen smeer je een beetje Vaseline over je tanden en je hebt geen last meer van lippenstift op je tanden.

Make-up verwijderen van de vorige dag

Heb je nog last van make-up resten van de vorige dag? Breng een beetje Vaseline aan op een wattenstaafje om de restjes te verwijderen en je bent weer klaar voor een nieuwe dag!

Glanzende oogschaduw en/of blush

Wil je een mooie glans creëren onder je oogschaduw en/of je blush? Breng dan eerst wat Vaseline aan en je krijgt een glanzend effect. Onder je blush zorgt dit voor een dewy look. Mix de Vaseline met wat van je lippenstift en je hebt een eigen gecreërde blush créme!

Vergemakkelijk het epileren

Om het epileren makkelijker te maken kun je eerst wat Vaseline rondom je wenkbrauwen smeren, dit maakt het makkelijker en minder pijnlijk om haartjes er uit te trekken.

Geen haarverf meer op je hoofd

Iedereen die zijn haren wel eens verft kent het probleem; je kijkt na het verven in de spiegel voor het eindresultaat en ziet daarbij dat je huid ook meegeverfd is. Om dit te voorkomen smeer je vóór het verven eerst wat Vaseline langs je haarlijn met een wattenschijfje. Je kunt je huid hierna makkelijker verfvrij maken doordat de verf niet in je huid kan trekken.

Glanzende schoentjes

Zien je schoenen er wat dof of versleten uit? Smeer wat Vaseline er op en ze glimmen weer als nieuw! Makkelijker kunnen we het niet maken.

Verberg gespleten haarpunten

Nog even geen tijd om naar de kapper te gaan, maar wel al gespleten haarpunten? Smeer wat Vaseline in je haarpunten om ze te verbergen tot je volgende knipbeurt.

Vaseline na het scheren

Om je huid te kalmeren en te verzachten na het scheren, kun je er Vaseline op smeren. Dit gaat roodheid tegen en maakt je huid zacht.

Was jij er al van op de hoogte dat je dit allemaal kon doen met Vaseline? Of heb jij misschien nog andere tips? Laat het ons weten in de reacties!

Gerelateerde blogs

    Reacties (0)

    Geef een reactie

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *