Maastricht magazine >

Bally

Artikel begint onder de advertentie

Geschiedenis

Carl Franz Bally, geboren en getogen in Zwitserland, kwam rond 1851 op het idee om de fabriek van zijn vader voor iets anders te gaan gebruiken. Wat op dat moment nog een werkplaats was voor het vervaardigen van elastiek en zijde, werd door Carl Franz omgetoverd tot een schoenenparadijs. In de jaren 1880’s produceerde Carl Franz 100 schoenen per dag. Dit alles onder het motto dat de mens een mooie, elegante en comfortabele schoen aan zijn voeten verdient. Meneer Bally werd een voorloper op de Europese schoenen technologie en mocht ten tijde van de Tweede Wereldoorlog de schoenen voor het leger ontwerpen. Naast zijn innovatieve gebruik van materialen, kreeg het merk Bally ook veel naamsbekendheid door de unieke reclameposters. Bally maakte gebruik van iconische poster kunst met destijds populaire artiesten erop. Iets wat in die tijd nog nieuw was. In 1899 overlijdt Carl Franz en nemen zijn twee zoons het bedrijf over. Kleinzoon Max Bally ontwerpt later ‘The Scribe’, een schoen die vandaag de dag kenmerkend is voor het merk.

Designer

Tot 2010 was Bally nog een familiebedrijf, maar nu ontwerpt het Britse duo Michael Herz & Graeme Fidler de Zwitserse schoenen.

Collectie

Elk jaar twee keer een nieuwe collectie. Schoenen, laarzen, tassen en accessoires van leer. Tijdloze elegantie kenmerkt Bally.

De volgende winkels voeren Bally ()

1