Maastricht magazine >
fashionmusthaves

10 x variatie op de klassieke lammy

10 x variatie op de klassieke lammy

De lammy coat, oftewel een leren jas met een voering of kraag van schapenwol, houdt je warm én is stylish. Het is niet voor niets dat deze jas iedere winter weer te vinden is in de rekken. Is de lange versie van oudsher de standaard voor een lammy coat, zette Acne vorig jaar al een nieuwe koers in met bikerjack Rita. Anno winter 2013 is de jas er in alle mogelijk varianten. Maar het is vooral de vliegeniers lammy die in menig collectie voorkomt.

Artikel begint onder de advertentie

Acne blijkt overigens ook nog steeds fan van de lammy, want in de wintercollectie zijn er veel varianten te vinden. Van jassen zo groot als een huis tot fitted modelletjes.

Ook opvallend zijn de jassen waar de vacht aan de buitenkant zit en de exemplaren die je kunt gebruiken voor de grote wisseltruc.

 

Van twee kanten te dragen, dus je kiest zelf of je er aaibaar uitziet of het zachte vachtje juist tegen je huid wil dragen. Ook handig als je halverwege de dag van look moet wisselen. Zo draag je een zwart jasje van leer, en binnen een handomdraai ben je gehuld in een ecru jasje van shearling.

De jassen met schapenvacht hoeven ook niet altijd bruiin of zwart te zijn. Dit winterseizoen ook lammy’s in fris wit en bijvoorbeeld mintgroen. Daardoor ogen ze wat minder zwaar.

Lammy_aviator_Acne2 Lammy_aviator_AlexanderMcQueen1 Lammy_aviator_closed1

Stoere aviator lammy’s, van links naar rechts: army inspired van Acne, zwarte lammy van Alexander McQueen en grijs exemplaar van Closed.

lammy_drome Proenza_Schouler  Lammy_PaulJoe 

Lammy’s met shearling aan de buitenkant, van links naar rechts: colourblock van Drome, wit met zwart leer van Proenza Schouler en colourblock van Paul & Joe.

Lammy_mintgroen_aNE Lammy_HaiderAckermann chloe-shearling

Fris gekleurde lammy’s, van links naar rechts: kort mintgroen jack van Acne, asymmetrisch model met grote kraag van Haider Ackermann en ijsblauw bikerjack van Chloé.

Foto boven: extreem ovesized van Acne.

Scroll naar beneden voor verkoopadressen van Acne. Drome bestel je online bij Farfetch. Winkels die de andere labels verkopen vind je met behulp van de labelfinder rechtsboven.

Gerelateerde blogs

    Reacties (0)

    Geef een antwoord

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *