Maastricht magazine >
fashionmusthaves

3 x opmerkelijke tassen van hout

3 x opmerkelijke tassen van hout

Hout door de onbuigzaamheid niet meteen het meest voor de hand liggende materiaal voor een tas. Desondanks de laatste tijd meerdere exemplaren gespot. Zoals de eco clutch van Stella McCartney. Zij combineerde een basis van fineer met nappa leer voor de flexibiliteit. Het resultaat een fraai enveloptasje met een onderkant die iets weg heeft van een bijzonder luxe sigarenkistje. Leuke is dat je daardoor een beetje op het verkeerde been gezet qua functie van het voorwerp. Had net zo goed een bijzonder bureauaccessoire kunnen zijn.

Artikel begint onder de advertentie

De houten tas van & Other Stories, het zusje van H&M, een mini schatkist. Compleet met een gravering van een bloem en metalen details op de hoekjes. En eigenlijk is een tas ook een schatkist. Tenslotte draag je er vaak je belangrijkste bezittingen in mee. Van iPhone tot sleutels. Deze tas is klein genoeg je geen blauwe plekken te bezorgen als je hem draagt. Tenslotte ook niet onbelangrijk.

Tot slot de ware kunststukjes van Tesler + Mendelovitch. Dit duo richt zich op het ontwikkelen van nieuwe materialen. Zo maakten ze van hout een soort textiel. De clutch met houten laagje het perfecte voorbeeld. Je kunt je namelijk bijna niet voorstellen dat je hout op deze manier kunt bewerken. Geometrisch, bijna architectonisch. Delicaat maar veerkrachtig, zacht en hard tegelijk. Door het gebruik van natuurlijke materialen is geen clutch ooit hetzelfde. De keuze in houtsoorten ook nog eens breed. Van heel donker ebbenhout tot bijna wit berkenhout.

Stella_McCartney_Eco_clutch2 &OtherStories1

Links de eco clutch van Stella McCartney, rechts het schatkistje van & Other Stories.

Foto boven: diverse wood clutches van Tesler + Mendelovitch.

Scroll naar beneden voor verkoopadressen van Stella McCartney. & Other Stories heeft een eigen webshop en Tesler + Mendelovitch verkopen via Etsy, een platform voor creativelingen.

Gerelateerde blogs

    Reacties (0)

    Geef een antwoord

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *