Maastricht magazine >
fashiontips

7x Tips om een volgende kledingcrisis te voorkomen

7x Tips om een volgende kledingcrisis te voorkomen
Artikel begint onder de advertentie

Een kledingcrisis: we herkennen het allemaal wel. Je staat naar een overvolle kast te staren, maar toch heb je geen idee wat je nou aan moet trekken. Om je te helpen een volgende kledingcrisis te voorkomen, geven we je graag wat tips!

Back to Basic

Van basics kun je nooit genoeg hebben hangen in je kast; het is fijn om altijd iets te hebben liggen waar je op terug kunt vallen. Bovendien zijn basics natuurlijk uitermate geschikt om te combineren. Als de basis goed is dan volgt de rest vanzelf!

Back to Basic: zorg voor genoeg basic kledingitems in je kast, zeker in momenten van kledingcrisis.

Ontdek welke kleuren bij jou passen

Niet iedere kleur staat bij iedereen. Het is daarom belangrijk om te weten welke kleuren jou wel goed staan, om zo de beste outfits uit de kast te kunnen trekken. Wil je weten welke kleuren bij jou passen, kijk dan naar wat voor seizoenstype je bent. Aan de hand van verschillende uiterlijke kenmerken kun je op deze manier heel eenvoudig achterhalen welke kleuren je wel en juist niet kunt hebben.

Schakel een stylist in

Kom je er echt niet zelf uit of heb je gewoon helemaal geen zin om het uit te zoeken, dan kun je ook een outfit laten samenstellen door een stylist. Voor je gelijk denkt: ja dag, ik ga toch geen stylist inschakelen?! Nou, wel dus, dat gaat tegenwoordig veel makkelijker dan je denkt. Er zijn namelijk steeds meer zogeheten stylingboxen te koop, waarbij een stylist een outfit voor je samenstelt aan de hand van vragen die jij beantwoordt. Een voorbeeld hiervan is de Zalon box. Je geeft onder andere je maten door en je voorkeuren wat betreft stijl, merk en kleuren en vervolgens gaan de stylisten voor je aan de slag. Ze geven je raad en stellen een box voor je samen met daarin kledingstukken die perfect bij jou passen.

Schakel een stylist in als je veel moeite hebt om goede combinaties te maken.

Draag meer jurken

Wil je niet te lang nadenken over wat je aan moet doen en welke kledingstukken je het beste met elkaar kunt combineren? Ga dan voor een jurk! Niets is namelijk makkelijker dan een jurk. Geen stress of die ene broek wel past bij dat ene shirtje, wurm jezelf gewoon lekker in een jurkje en klaar is kees. Als je wilt kun je een jurk uiteraard ook prima combineren met andere kledingstukken, maar dit hoeft niet. Misschien nog wat leuke accessoires erbij en je bent ready to go.

Jurken zijn erg makkelijk bij een kledingcrisis.

Ga op zoek naar een bijzonder stuk

Hoewel grote modeketens zoals H&M, Zara en Mango veel leuke kleding hebben hangen, is het wel zo leuk om ook wat in je kast te hebben wat niet iedereen al heeft liggen. Ga daarom ook eens op zoek naar een uniek item. Struin door de kleinere straatjes en duik de verschillende boetiekjes in, ga op zoek naar dat ene item wat perfect bij jou past en jouw outfit uniek maakt.

Ga op zoek naar een bijzondere kledingitem die niet iedereen al in de kast heeft hangen.

Verander goedkoop niet in duurkoop

Goedkoop kleding inslaan is natuurlijk altijd leuk, maar let hierbij op dat je de kleding dan niet gaat kopen ‘gewoon’ omdat het goedkoop is. Je moet de items ook écht leuk vinden, het moet bij je passen en ook te combineren zijn. Stel jezelf dus eerst deze vragen voordat je aan het hamsteren slaat. Zo zorg je ervoor dat goedkoop niet ineens duurkoop wordt, doordat de kleding anders maar in je kast blijft liggen.

Koop alleen kleding omdat je het echt leuk vindt, niet omdat het goedkoop is.

Blijf bij je eigen stijl

Trends komen en gaan, maar niet iedereen kan iedere trend hebben. Je hoeft niet met de modetrends mee te gaan, blijf bij je eigen stijl. Natuurlijk is het niet erg om mee te gaan in trends wanneer deze je op je lijf geschreven staan. Maar zo niet, voel je dan ook vooral niet verplicht om hieraan mee te doen. Blijf jezelf! Dat maakt jou bijzonder.

Blijf altijd je eigen stijl houden, je hoeft niet in modetrends mee te gaan.

Mochten jullie nog andere tips hebben om een kledingcrisis te voorkomen, deel hem dan met ons in de reacties hieronder!

Gerelateerde blogs

    Reacties (0)

    Geef een antwoord

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *