Maastricht magazine >
fashiontips

Altijd goed Hermès cadeau voor hem

Altijd goed Hermès cadeau voor hem

Nee hoor, je bent niet de enige die niet weet wat voor hem te kopen. Toch zijn er genoeg altijd goed dingen. Een boek, een duo-massage, die beker voor zijn koffie in de auto, zo’n leren weekendtas van Milan Palma en natuurlijk de dassen en pochets van Hermès, hoe kon je die vergeten?

Artikel begint onder de advertentie

Eens, een stropdas is best wel saai. Is dat zo? Een stropdas van Hermès zorgt per definitie voor een blij gezicht. En dat blije gezicht ga je nog heel vaak terugzien, want een stropdas van Hermès verjaart niet. En hetzelfde geldt voor de pochets van Hermès, hoewel niet iedere man per definitie blij wordt van een pochet. Dus super super safe speel je het met een stropdas. Maar in veel gevallen zeker zo goed is een pochet van Hermès.

Herkomst stropdas en de benaming cravate

De senatoren in het oude Rome droegen de stropdas al. Nou ja, de voorloper van de stropdas. Een doek om hun stembanden warm te houden tijdens het afsteken van een politiek betoog. Al snel werd het een symbool van status en macht en volgde ook de generaals. Het duurde niet lang of soldaten gebruikte de voorloper van de das om bloed, zweet en tranen af te vegen. Het woord cravate verwijst naar Kroaten. In Kroatië gaven vrouwen bij het afscheidnemen hun geliefde een shawl mee als deze vertrok voor oorlog. Daarmee kregen deze oorlogsvoerders al snel bijnamen als Krawatte en Cravate. De huidige das is relatief jong. Was de das voorheen groot van stuk, is deze meer ingetogen en makkelijker hanteerbaar. Het model stropdas zoals we dat vandaag de dag kennen, stamt af uit het begin van de 20e eeuw en is een ontwerp van Jesse Langsdorf. De manier waarop de das genkipt is, zorgt voor meer elasticiteit en dus draagcomfort.

Jouw neus snuiten in zijn pochet

Mocht jij voor een pochet en das gaan, lijkt het me dat je zelf wel begrijpt dat je er geen passend setje van maakt. Wel is het handig om de pochet af te stemmen op de kleur van het hemd. Oorspronkelijk was een pochet in dezelfde kleur als het hemd zelfs het enige juiste. En je neus snuiten? Een faux pas. Toch heb ik de pochet van mijn lief er stiekem weleens voor gebruikt. O ja, hoe je het ding vouwt of in je jasje propt? Er zijn tig mogelijkheden en daar heeft Hermès er nog eens tig extra bij bedacht. Soms is vrouw zijn zo eenvoudig!

Scroll naar beneden voor verkoopadressen van Hermès.

Gerelateerde blogs

    Reacties (0)

    Geef een antwoord

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *