Maastricht magazine >
fashion

Ancient Greek Sandals

Ancient Greek Sandals

What you hear is what you get! Ancient Greek Sandals is een jong merk dat sandaaltjes maakt die bijna uit een stoffige archeologische ontdekking afkomstig lijken te zijn, maar dan met een moderne twist. Het is een initiatief van de Griekse Christina Martini, die voorheen footwear ontwierp voor Balenciaga en Louis Vuitton. Niet zomaar de minste dus. Ze baseerde haar collectie op een oude mythe: Griekse goden en godinnen togen ooit naar Kreta om prachtige sandalen met magische krachten te laten maken bij een getalenteerd schoenmaker. Die speciale krachten krijg je er helaas niet bij, maar het vakmanschap is van de elegante sandaaltjes af te lezen. Ook zijn er verwijzingen naar de verschillende godinnen en andere figuren uit de Griekse mythologie. Ik denk dat we ze aankomende zomer nog veel gaan zien! Nu alleen nog een wit jurkje aanschaffen.

Artikel begint onder de advertentie

Er zijn zowel simpele als sierlijk bewerkte exemplaren. Beige leer voert de boventoon, met hier en daar wat goud of zwarte versieringen.

AncientGreekSandals_Aphrodite AncientGreekSandals_Pythia AncientGreekSandals_Amphitrite1

Van links naar rechts: Aphrodite (o.a. godin van de schoonheid en de liefde), Pythia (orakelpriesteres) en Amphitrite (godin van de zee).

Foto boven: Medea (tovenares)

Wil jij er ook bij lopen als een Griekse godin? Scroll dan naar beneden voor winkels die de Ancient Greek Sandals verkopen.

Gerelateerde blogs

    Reacties (0)

    Geef een antwoord

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *