Maastricht magazine >
fashion

Applaus voor Viktor & Rolf

Applaus voor Viktor & Rolf

De tule collectie met kogelgaten. De show met model Kirsten McMenamy afgelopen voorjaar. Ook dit keer scoren Viktor & Rolf in Parijs met hun prêt-à-porter collectie zomer 2011. De catwalk is een en al Piet Paris. De collectie is boyish, vrouwelijk en stoer. Gedurfde pastel tinten, een Engelse twist en heel veel ruimvallende stoffen. Niet meer weg te denken uit de internationale modewereld, nog steeds hun Nederlandse roots trouw.

Artikel begint onder de advertentie

Zoals Nederland geen echte keuken kent. We het nooit verder hebben geschopt dan een bord stamppot, zo lijkt ook een modetraditie te ontbreken. Het lijkt te wijten aan onze nuchtere, calvinistische achtergrond. Wars van frivoliteit. Het ontbreken van die traditie ligt echter tevens ten grondslag aan de creativiteit die de Nederlandse mode vandaag de dag kenmerkt. Jong en dynamisch. Eigen en gedurfd. Avontuurlijk en onafhankelijk. En dat beeld zagen we ook op de catwalk bij Viktor & Rolf.

Een voorliefde voor niet traditionele, Nederlandse mode? Kijk dan eens op www.fashionnl.com voor informatie over Nederlandse labels. Je vindt veel Nederlandse labels bij Coming Soon in Arnhem. Bij Sien in Antwerpen vind je de prachtige collectie van Iris van Herpen. Ilja Visser heeft haar eigen flagshipstore aan de Prinsengracht in Amsterdam en Van Ravenstein in Amsterdam verkoopt Viktor & Rolf, Klavers van Engelen en Spijkers en Spijkers.

 

V&R_KMcM_02 Kirsten McMenamy wordt door Viktor & Rolf uitgekleed tijdens de AW2010 show

IMG_1062-33   IMG_1067-23
   

Boyish femine op catwalk van Piet Paris

IMG_1072-32   IMG_10860-33
Ruimvallende stoffen geinspireerd op een Britse, conservatieve look   Behind the scenes
VR1   VR2
     
VR3   VR4


 


 

Gerelateerde blogs

    Reacties (0)

    Geef een antwoord

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *