Maastricht magazine >
fashiontips

Badpak of bikini: wat past het beste bij jou?

Badpak of bikini: wat past het beste bij jou?
Artikel begint onder de advertentie

Naar de zomermaanden kijken we meestal reikhalzend uit. Eindelijk wat zon op onze huid en heerlijk ontspannen aan het water. Niet voor niets boeken we ook steeds vaker een zonvakantie tussendoor om even de sleur van de wintermaanden te doorbreken. Badkleding behoort tijdens een vakantie als deze natuurlijk tot de essentials in je koffer. Maar wat past nu het beste bij je? Die bikini waarmee je optimaal bruint, of toch het badpak, dat de laatste jaren een comeback heeft gemaakt en inmiddels allesbehalve saai en bedekkend is?

Borsten

Bij het kiezen voor een badpak of bikini is het belangrijk dat je borsten de juiste ondersteuning krijgen en mooi uitkomen. Heb je wat kleinere borsten? Dan is een triangel- of halterbikini, eventueel met push-up effect een aanrader. Ook kun je kiezen voor badkleding met ruches of volants. De geplooide stof over je borsten doet deze voller lijken. Heb je juist meer volume? Dan kies je voor een bikini of badpak met versteviging in de vorm van een beugel, padding of dubbele laag stof.

Buik

Veel vrouwen zijn ontevreden over hun buik. Is dat voor jou ook het geval? Om ervoor te zorgen dat je wat zelfverzekerder op het strand ligt, kun je bijvoorbeeld kiezen voor een stevig badpak dames met een diep decolleté. Het beste kun je kiezen voor egale kleuren. Ook een high-waist bikinibroekje, die de nadruk op je taille legt, zorgt ervoor dat de aandacht hoger komt te liggen. Een tankini of een bikinibroekje met een omslag kunnen ook een optie zijn.

Benen

Lange benen vinden we zelf doorgaans geen probleem, maar met korte benen zijn we vaak wat minder tevreden. Gelukkig zijn er manieren om jezelf optisch langer te laten lijken. Dit kan met zowel een badpak als een bikini. In beide gevallen kies je voor een exemplaar met een zogeheten high leg, oftewel een hoog uitgesneden badpak of bikinibroekje. High leg badkleding was al in de jaren tachtig een ware trend en is anno nu helemaal terug van weggeweest.

Billen

Voel je je onzeker over je bilpartij? De omvang van dit deel van je lichaam kun je met behulp van wat handige trucs optisch veranderen. Beschik je over een stevige bilpartij? Veel dames denken ten onrechte dat een badpak of bikinibroekje dan helemaal over hun billen moet vallen. De waarheid is dat je het oppervlak daarmee echter alleen groter doet lijken. Beter kun je daarom kiezen voor een broekje dat je billen niet helemaal, maar bijvoorbeeld voor de helft bedekt. Heb je juist een kleine en/of platte bilpartij? Broekjes met bijvoorbeeld een gerimpeld naadje in het midden doet je billen wat ronder lijken.

De keuze voor een badpak of bikini is persoonlijk

Op de vraag of een badpak of een bikini het beste bij jou past, kan dus vaak worden geantwoord dat beide soorten badkleding een optie zijn. Je persoonlijke voorkeur speelt in veel gevallen de doorslaggevende rol. Ben jij een ware zonaanbidster en wil je op het strand lekker bruin worden? Dan ligt een bikini voor de hand. Speel je graag beachvolleybal, zwem je veel en dus vooral actief? Dan is een badpak vaak de beste keuze.

Gerelateerde blogs

    Reacties (0)

    Geef een antwoord

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *