Maastricht magazine >
fashiontips

Best basics: de truien van Joe Merino

Best basics: de truien van Joe Merino

Joe Merino bestaat al drie jaar. Hoe kan het dat we dit sublieme mannen label van Nederlandse bodem nu pas ontdekken? Een concept dat de man voorziet van high quality basics he loves to have. Die hele fijne V-hals trui in wel 50 verschillende kleuren en van de beste merino wol. Bovendien een perfect fit.

Artikel begint onder de advertentie

Joe Merino v hals trui

Op weg naar de tentoonstelling van Breitner in het Stadsarchief te Amsterdam blijven we stilstaan voor het pand van Joe Merino aan de Kerkstraat 169. Een rij met V-hals truien in teveel kleuren lacht ons toe. We hebben niet lang nodig om het concept te begrijpen en weten dat we de winkel niet zonder een merino trui of twee verlaten.

Joe Merino Marc

Eigenaar Marc Sijtstra in Joe Merino met op rechtermouw signature-randje in oranje (en mijn overdreven blije lief met zijn aankopen)

Joe Merino is een Nederlands merk. Het label bestaat drie jaar. Het betreft een samenwerking tussen marketinggoeroe Marc Sijtstra en textielman Ron Beckers. Gefrustreerd over het feit dat het bijna onmogelijk was om als man die basic merino trui te scoren in gewenste kleur en tegen een normaal bedrag, sloegen ze de handen inéén. Het begon met een V-hals trui. Al snel was deze verkrijgbaar in 50 kleuren en 6 maten. En het verhaal van Joe Merino gaat verder dan kleurrijke merino wol. De truien hebben een ongekende kwaliteit en geweldige pasvorm.

Joe Merino winkel

Signature van het merk is het oranje lijntje (randje) aan de rechter mouw (zie foto van Marc boven). Oranje, want Joe Merino is nu immers een Nederlands merk. Een randje dat zich niet langer beperkt tot een V-hals trui, want ondertussen is de collectie uitgebreid met truien met ronde hals, te fijne vesten en te hebben shawls van Merino wol.

Joe Merino vlekken verwijderen

Vlekkenverwijderen met de hogedrukspuit

Hoe het werkt? De eerste trui is van jou voor 97 euro. Kies je een tweede merino pullover, dan zakt de prijs. Voor jouw derde trui betaal je slechts 70 euro. Ook gaaf? Maak je een onberispelijke vlek, dan kun je bij Marc terecht voor de hogedrukspuit. Eigenhandig zorgt hij dat zelfs die enorme olijfolievlek verleden tijd is. Die service maakt winkelen bij Joe Merino een feestje. En is bovendien voor mijn lief geen overbodige luxe.

Wil jij ook een loves to have Joe Merino trui? Ja, dat wil je. Bezoek de winkel aan de Kerkstraat in Amsterdam of surf naar de website van Joe Merino en shop jouw trui online.

Schermafbeelding 2014-12-29 om 10.27.46

Gerelateerde blogs

    Reacties (0)

    Geef een antwoord

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *