Maastricht magazine >
fashion

Bijzondere bijoux bij de hand

Bijzondere bijoux bij de hand

Moois voor aan je vinger, je oren of om je arm en hals hoeft niet van ver te komen. Hoe leuk ook, brocante marktjes in Frankrijk afstruinen en hippie standjes langsgaan op Ibiza op zoek naar dat ene unieke stuk. Bijzondere sieraden vind je dichterbij dan je denkt.

Artikel begint onder de advertentie

Bij Humanoid in Arnhem en Mostert & van Leeuwen in Rotterdam vind je de sieraden van Wouters & Hendrix. Naast de permanente lijn ‘My favorites’ brengt het Antwerpse juweelontwerpersduo Katrin Wouters en Karen Hendrix twee collecties per jaar uit. Kenmerkend aan de collecties van Wouters & Hendrix is dat de losse onderdelen van de sieraden erg vrouwelijk zijn, maar het stapeleffect de sieraden een robuust uiterlijk geven. Katrin en Karen laten zich graag inspireren door de natuur, kunst, muziek, mode, geschiedenis én humor. Dat laatste zie je terug in de grappige elementjes die veel van hun sieraden een twist geeft. In België, in Antwerpen en ook sinds kort in Brussel heeft het duo overigens een flagshipstore. Is zeker een bezoekje waard als je er bent. Zoals ook het bezoeken van hun mooie website.

Weer anders zijn de sieraden van Petra Reijrink. Haar sieraden zijn stuk voor stuk uniek en met de handgemaakt. De natuurlijke materialen waar Petra gebruik van maakt komen overal vandaan. Edelstenen, parels en parelmoer komen uit China of de Filippijnen. Maar ook dichter bij huis: uit Parijs. De vintage onderdelen komen o.a. van de Haagse antiekmarkt aan de Lange Voorhout. Petra Reijrink’s sieraden zijn verkrijgbaar bij Smaak in Amsterdam.

 

PR02 PR081 Petra Reijrink


 

WH01 Wouters & Hendrix

 


 


Gerelateerde blogs

    Reacties (0)

    Geef een antwoord

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *