Maastricht magazine >
fashionmusthaves

Bovenkleding: dit zijn de zomertrends van 2022!

Bovenkleding: dit zijn de zomertrends van 2022!

De zon laat zich volop zien en dat betekent dat het hoog tijd is om je zomergarderobe samen te gaan stellen. De zomertrends van 2022 zijn kleurrijk, elegant en ietwat gewaagd. Nieuwsgierig? In dit artikel lees je wat de zomertrends zijn op het gebied van bovenkleding.

1. Colour blocking

Deze zomer geldt: hoe kleurrijker, hoe beter! Neon, pastel, alles wordt met elkaar gecombineerd. Deze trend betekent zien en gezien worden. De vrolijke kleurencombinaties zorgen er immers voor dat je straalt en opvalt.

2. Lingerie like

Deze trend was in de herfst en winter al een ware hit en zullen we ook in de zomer volop terug gaan zien: lingerie like tops. Zijden en satijnen hemdjes en kanten body’s zijn niet meer enkel bestemd voor in de slaapkamer, maar worden deze zomer gecombineerd met stoer denim, grove boots en biker jackets.

3. Blazers

In de herfst en winter was de blazer al volop te zien, maar ook in de zomer zullen we dit ideale, stijlvolle jasje volop terugzien. Met print, in een linnenmix van Yaya of zelfs in leer. De blazer is modieus, chique en toch ook stoer.

4. Tropical

Het is duidelijk dat de modetrends van 2022 opvallend zijn. Deze trend sluit daar eveneens op aan. Tropische prints zullen we namelijk teruggaan zien in alle bovenkleding deze zomer. In tops, jasjes en badmode: de bloemen-, planten- en dierenprints zijn weer helemaal terug van weggeweest.

5. See through

Tops in mesh, dun linnen of grof gehaakt, al deze stoffen creëren een sexy doorkijkeffect. Om niet alles weg te geven, draag je deze stoffen over een stijlvolle bh, een kleurrijke bikini of een strak topje. Ook zijn deze see through stoffen mooi te combineren met een zomerse (slip)dress.

6. Nineties / Zeroes

Deze trend is afgelopen zomer al ingezet en ook dit jaar onverminderd populair: de stijl van de nineties en zeroes. Dit betekent cross-over en vlindertops, tops die je met veters vastmaakt op de rug en vooral: veel blote buik! Te combineren met een stoer leren jasje en low rise jeans om de stijl compleet te maken.

Gerelateerde blogs

    Reacties (0)

    Geef een antwoord

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *