Maastricht magazine >
fashion

Chanel SS 2012 en more to come van Karl

Chanel SS 2012 en more to come van Karl

Karl Lagerfeld is al sinds 1983 hoofdontwerper bij Chanel. Ook voor glazen of pennen draait meneer zijn behandschoende hand niet om. Maar blijkbaar heeft de 78-jarige ontwerper nog steeds tijd én inspiratie genoeg. Achter de geraniums zitten is duidelijk niets voor hem, want Kaiser Karl heeft het ambitieuze plan opgevat om volgend jaar met twee nieuwe collecties te komen: Karl Line en Karl Lagerfeld Paris-collectie. Karl Line is goed voor de portemonnee, terwijl de Paris collection meer high-end is. Bij deze collecties horen ook flagshipstores en pop-up boetieks. Hopelijk wordt het geen Karl overkill!

Artikel begint onder de advertentie

 

 

 

Naast mode blijft ook fotografie Karl interesseren. Zo fotografeerde hij de muze voor zijn zomercollectie van Chanel, Florence Welch, voor de cover van een limited edition single van Florence and The Machine. Uiteraard schittert de zangeres in een jurk van zijn hand.

De desbetreffende zomercollectie van 2012 was iets minder Chanel dan we gewend zijn. Maar daar had Karl een goede reden voor. Omdat velen de iconische stukken van het merk proberen te imiteren sloeg de ontwerper een nieuwe weg in, met behoud van enkele stijlkenmerken. Clever thinking. De items waarbij het thema van de collecite, onderwaterwereld, iets te letterlijk is genomen slaan de plank mis. Met kitschy plastic achtige materialen en zeewier. Maar Karl zou Karl niet zijn als er niet wat looks tussen zitten die hebberig maken. Leuk zijn ook de parelkettingen die dit keer niet om de hals gedragen worden maar om het middel.

Chanel_SS2012_bikini Chanel_SS2012_pakje Chanel_SS2012_jurk_roze Chanel_SS2012_jurk

Enkele stukken uit de zomercollectie van Chanel

Foto boven: Florence gefotografeerd door Karl Lagerfeld.

Karl Line zal in de toekomst te koop zijn bij Net-a-Porter. Waar de Paris-collection verkocht zal worden is nog onbekend. Scroll naar beneden voor winkels die Chanel verkopen.

Gerelateerde blogs

    Reacties (0)

    Geef een antwoord

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *