Maastricht magazine >
fashiontips

Dag 1: In jumpsuit naar afscheid Onno Hoes

Gister in jumpsuit naar het afscheid van Onno Hoes. Een zijden jumpsuit van de Nederlandse ontwerpster Astrid Elisee. Mijn eerste dag van 5 dagen op rij in een ontwerp dat zich prima leent voor de afscheidsavond van de burgemeester in het Theater aan het Vrijthof. Maar is een jumpsuit wel om 5 dagen op rij te dragen?

Artikel begint onder de advertentie

Schermafbeelding 2015-06-28 om 10.22.54

Ik twijfelde over het al dan niet kopen van de jumpsuit van Astrid Elisee. Ik kom ze namelijk steeds vaker tegen. Maar dat is ook precies waarom ik het zijden broekpak juist hebben wilde. Want het ding is te praktisch en te makkelijk om van casual tot zakelijk te combineren. Bovendien laat het pak zich thuis wassen en niet onbelangrijk: het pak flateert (of je nu klein, rond of lang bent).

Daar komt bij dat ik van jumpsuits hou. Mijn oud-studiegenoten herinneren zich mijn catsuit. Ik heb het ding nog altijd. Niet om te dragen, maar wel als herinnering. Ook mijn jumpsuit van Patrizia Pepe uit 2012 bleek een prima investering. Ook het korte exemplaar van Acne uit 2013 maakt nog steeds blij. En nu ben ik dus de gelukkige eigenaar van een te fijn basic jumpsuit van Astrid Elisee. Praktisch en prachtig!

En dan: 5 dagen in jumpsuit!? Nee, I don’t think so. Een shirt, blouse of top in welke vorm ook gaat normaal na 1x dragen de was in. Nu weet ik ook wel dat dit echt niet altijd nodig is, maar ik hou van crispy, schone kleding. Lijkt me dat een jumpsuit ook zo nu en dan een wasje kan gebruiken. Hoewel je het pak van Astrid Elisee in de machine kan wassen, kijk ik wel hoeveel dagen ik de jumpsuit draag. Want ten eerste wordt het warm warm warm in Nederland en ten tweede weet ik niet of wassen tussendoor een optie is. Daar komt nog bij dat je volgens mij geen held hoeft te zijn om te bedenken dat een jumpsuit altijd goed is. Zoals naar het officiële afscheid van Onno Hoes, casual overdag of business-like.

Schermafbeelding 2015-06-28 om 10.21.01

Vanaf nu fan van Project Sally. Daar wil ik meer van zien.

En dan nog kort over het afscheid van Onno Hoes. De burgemeester wilde geen receptie-achtige setting. Hij koos voor een defilee van Limburgse cultuur. In het Theater aan het Vrijthof kwam een gevarieerd pallet voorbij met voor ieder wat wils. Mijn wils? Dansgezelschap Project Sally, de voordracht van Servé Hermans van Toneelgroep Maastricht en het optreden van Opera Zuid.

Schermafbeelding 2015-06-28 om 10.21.39

Mode Maastricht: Een ontwerp van Linda Friesen. Zie ook interview met Linda Friesen op LovestoHave.com

Ik kocht de jumpsuit van Astrid Elisee bij Le Marais in Maastricht. Ik combineerde de jumpsuit met plateau hakken van Marni en clutch die ik bij Mayke kocht. Eerdere 5 dagen op een rij vind je hier.

Gerelateerde blogs

    Reacties (0)

    Geef een antwoord

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *