Maastricht magazine >
fashiontips

Dag 3: 5 dagen op rij in jumpsuit

Maandag, dag 3 van een week op rij in jumpsuit van Astrid Elisee. En ook de maandag kan mijn broekpak makkelijk aan. Fris uit de was. Ongestreken ga ik op pad. Toch voel ik me in de plooi.

Artikel begint onder de advertentie

Ik blijf het leuk vinden hoeveel mensen me aanspreken op mijn 5 op een rij wanneer ze me in de stad of waar dan ook tegenkomen. Ik vind het ook gaaf dat anderen me vragen wanneer er weer een nieuwe 5 op een rij aankomt. Soms ook informeren mensen naar de achterliggende gedachte.

Schermafbeelding 2015-06-29 om 09.50.17

Ik zei toch: ‘Niet kletsen tijdens het foto’s maken!’

1. Multifunctioneel: check √

5 dagen op rij is ontstaan uit praktische overweging. De main reason is dat ik me tussen Maastricht en Amsterdam beweeg. Pak ik mijn tas in voor een afspraak en zakelijk diner, hebben we soms onverwachts een glamour dingetje of staan we plots aan zee. De planning verandert nogal eens. En dan vind ik het zo irri als ik net dat ene stuk niet bij me heb. Dat maakt dat ik een voorliefde heb voor stuks die zich veelzijdig laten combineren. Maar dan wel zonder dat ze massa worden. Na 3 dagen kan ik zeggen dat mijn jumpsuit die challenge makkelijk aankan. Je kunt het ding moeiteloos stoer, sexy, romatisch of zakelijk dragen.

2. Low maintenance: check √

Veelal vragen mensen me of ik tussentijds mijn 5 op een rij item ook was. Meestal kies ik een stuk waarbij het niet nodig is, zoals 5 dagen op rij in zwart-wit rokje of leren jogging broek. Dit keer is het anders. Alleen al omdat er zaterdagavond een G&T over mijn jumpsuit gaat. En na een avond swingen en uitsluitend een warme zomerdag is een wasje geen overbodige luxe. Ik besluit mijn zijden jumpsuit te wassen. Ik weet dat daarmee de structuur van het pak verandert, toch neem ik de gok en volg de wasinstructies op de website van Astrid Elisee. Hoewel Tanja van Le Marais (waar ik mijn jumpsuit kocht) adviseerde om het pak na het wassen op te hangen en rondom te stomen met mijn strijkijzer, besluit ik voor real low maintenance te gaan. En dat kan de jumpsuit prima aan. Enkel de revers kunnen we een strijkje gebruiken.

3. Eyecatcher: check √

Een 5 op een rij item mag opvallen, iets hebben. Te makkelijk om een basic stuk 5 dagen te combineren. Afgelopen dagen de nodige complimenten ontvangen. Het pak is eigen en heeft karakter. Voldoet aan de eyecatcher factor.

4. Duurzaam: check √

Ik hou niet van waste. Wie mijn blogs volgt, weet dat ik sommige items decennialang koester. Door een item 5 dagen op rij te dragen en dus te combineren, komen veelal min of meer vergeten stuks boven. Zo herontdekte ik afgelopen zaterdag mijn Marni plateau schoenen en toverde ik zondag mijn Gucci slippers naar voren. 

5. Weersomstandigheden: check √

Tja, in de winter is het een stuk makkelijker om iets 5 dagen op rij te dragen dan in de zomer. Wanneer je met laagjes kunt werken, kun je een item veel makkelijker onderdeel van iets maken. Bovendien wil het weer in Nederland nogal eens omslaan. Van 15 graden hup de tropische temperaturen in. Het is fijn dat je de mouwen van het zijden jumpsuit kunt oprollen. Ook een slipper kan al heel wat doen. Bovendien laat de jumpsuit zich ook makkelijk combineren met vest of jasje. En dat maakt dit broekpak een item om 365 dagen op rij te dragen.

Kortom: mijn jumpsuit van de Nederlandse designer Astrid Elisee is een absolute 5 op een rij en al op dag 3 met 5 out of 5 geslaagd. Voldoet aan alle checks. En dat maakt het pak een aanrader. Hebben dus!

Op de foto draag ik de jumpsuit van Astrid Elisee (van Le Marais uit Maastricht) met mijn limited edition Stan Smith’s, good old Chloé Paddington bag en zonnebril van Prada.

Schermafbeelding 2015-06-29 om 10.49.17

En waar ik ben? Bij Garage Bollen in Maastricht. De garage met de verrassende look ligt verstopt in de binnenstad net achter het Kruisherenhotel. Net mijn auto weggebracht. De kras van voor tot achter die één of ander poepkuiken op mijn auto zette, terwijl mijn auto op Zaventem stond, wordt eindelijk weggewerkt. I like deze garage. Eigenaar Erik Bollen is chill, communiceert normaal en denkt met je mee. Bovendien leent hij me een te blije Fiat 500 cabrio uit. Kijk, daar kan ik wat mee. 

Zie hier dag 1 in jumpsuit naar afscheid Onno Hoes en dag 2 in zijden broekpak naar Le Rêve in Maastricht. Alle eerdere 5 dagen op rij vind je hier.

Gerelateerde blogs

    Reacties (0)

    Geef een antwoord

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *