Maastricht magazine >

 
fashion

De grote liefdes van Karin Barnhoorn

De grote liefdes van Karin Barnhoorn

Karin Barnhoorn van Designer-Vintage.com wil dolgraag via Twitter haar loves to haves delen. Voordat we dieper in de wereld van de vintage designerstukken duiken vraag ik haar wat nu eigenlijk precies het verschil is tussen vintage en een tweedehandsje. ‘Voor ons staat vintage voor kwaliteits designer items, pre-owned with love’, aldus Karin. ‘Maar dat kan ook nieuw zijn, qua te klein gekocht’, voegt ze toe.

Omdat zij het aanbod van Designer-Vintage.com als geen ander kent vraag ik Karin naar haar favoriete item van het moment. Dat scheelt mij weer een zoektocht! Ze kan niet kiezen en dus maakt ze er een top 3 van, iets waar ik natuurlijk geen bezwaar tegen heb.

 

Op drie staat een paar schattige veterschoentjes van Tod’s in taupe. Dit paar uit 2011 heeft een masculiene stijl, en hoort bij de boy meets girl trend van vorige winter. Karin ziet de schoenen voor deze winter in combinatie met een zwarte rok en coltrui. Op twee een tas van Chanel, en wel de 2.55 Kelly medium in caviar leer matelasse. Karin’s reden voor het kiezen van dit item: ‘Dit seizoen is het handtas galore! En zwart zwart zwart.’ Niet verbazingwekkend dus dat ook de nummer 1 van Karin een tas is, en wel een Kelly van Hermès. Deze tas uit de jaren ’60 is inmiddels helaas al verkocht. Misschien heeft de snelle verkoop wel iets te maken met de opmerking in de tweet: ‘Misschien was ie wel van Grace K. herself. Icon.’ Daar worden we toch allemaal hebberig van!

Tods_brogues_hak Chanel_designervintage Hermes_Kelly_seventies 

Links de schoenen van Tod’s, in het midden de Chanel bag en rechts een Hermès Kelly uit de jaren ’70 die bij Designer-Vintage.com wacht op een nieuwe eigenaresse.

Vraag ik me af hoe het zit met de waarde van vintage items. Zo was er een tijd dat de waarde van een vintage Rolex een stuk hoger lag dan de winkelprijs, een gevalletje vraag en aanbod mechanisme. Zou dat ook zo zijn met een Birkin die ik na eindeloos wachten ontvang? Karin geeft antwoord: ‘Vandaag is de tas net zo veel waard of meer, maar na zes maanden is hij zeker in waarde gestegen. De prijzen bij Hermès stijgen namelijk twee keer per jaar. Een Birkin bag is een enorm gunstige belegging.’ Voor fashionistas die dit jaar willen investeren in een musthave omdat het in de toekomst een gewild vintage item wordt heeft Karin ook een tip: ‘De Céline Luggage bag, 1000%. Deze prachtige icon bag wordt echt een klassieker. Zo mooi.’

Celine CatherineB_vintage

Links een Luggage bag van Céline uit de AW 2012 collectie, rechts Les Trois Marches oftewel de winkel van Catherine B (foto: the clothes whisperer).

Omdat ik ook graag offline shop vraag ik tot slot nog een real life vintage shoppingtip aan Karin. Ze raadt vintage walhalla Catherine B in Parijs aan: ‘Omdat zij aardig is en vol passie over haar tassen. Fijn in St. Germain. En o ja, een super collectie. Ook niet onbelangrijk.’

Twitterinterview_DesignerVintage

Deel van het Twitter-interview met Karin van Designer-Vintage.

Volgende interview online volgen? Dat kan door mij te volgen op Twitter!

Foto boven: Karin Barnhoorn (links) en Véronique Andersen van Designer-Vintage.com.

Gerelateerde blogs

Reacties (0)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *