Maastricht magazine >
fashiontips

De juiste bh vinden

De juiste bh vinden
Artikel begint onder de advertentie

Wij vrouwen houden vaak van shoppen, maar van bh’s kopen word ikzelf nooit zo blij. Waarom? Omdat het altijd weer een hele klus is om een goede passende bh te vinden. Helaas kopen met mij dan ook veel vrouwen regelmatig een verkeerde maat bh. Er is uit onderzoek gebleken dat wij vaak onze borstomvang onderschatten, waardoor wij dus te kleine lingerie kopen. Maar hoe vinden wij nu de juiste maat?

Borstomvang meten

Je borstomvang kun je achterhalen door op twee verschillende plekken de omtrek te meten. De bovenwijdte meet je op door je omtrek te meten ter hoogte van je tepels. Let op dat je dit zonder bh of met een bh zonder vulling meet. De onderwijdte krijg je door de omtrek net onder je borsten te meten. Heb je deze twee maten opgemeten, dan kun je in de tabel hieronder zien welke maat je nodig zou hebben.

Waar moet ik op letten?

Het is belangrijk dat de borsten volledig in de cups zitten. Komen je borsten er uit en/of worden ze afgekneld, dan moet je een grotere cup maat proberen. Het middenstuk tussen de twee cups moet goed aansluiten op je huid. Staat deze van je huid af, dan sluit je bh niet goed aan. Om te controleren of de bh goed zit kun je het beste ook even voorover bukken om te checken of het middenstuk inderdaad goed aansluit op de huid en je borsten er niet uit vallen.

Op je rug moet de band horizontaal lopen. Zit het middenstuk hoger dan de zijkanten, dan is dit niet de juiste maat. Waarschijnlijk is de omvang dan te groot. Daarnaast moeten de bandjes van je bh niet knellen. Als de bandjes knellen probeer dan een kleinere maat omvang, hier moet je namelijk de steun uit halen en niet uit de bandjes.

Wil je langer met je bh doen, probeer dan een bh te kopen die je aan de achterkant vast maakt aan de haakjes waarbij de bh het meest los zit. Zo kun je de bh altijd weer iets strakker zetten als je de bh uitloopt.

Denk je de juiste bh gevonden te hebben? Trek dan voor de allerlaatste check nog even je shirt erover aan, om te kijken of het echt goed zit.

Hebben jullie ook altijd zoveel moeite om een goede bh te vinden? Hopelijk slagen jullie er dan in na het lezen van deze tips.

Gerelateerde blogs

    Reacties (0)

    Geef een antwoord

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *