Maastricht magazine >
fashionmusthaves

De kracht van Rika’s Iron Girl

De kracht van Rika’s Iron Girl

De Iron Girl sweater van Rika is uitgegroeid tot een echt cult item. Eerst was er het exemplaar met tijgerkop, die een tikkeltje afgekeken leek te zijn van de iconische Kenzo trui. Zo liftte het merk van de Scandinavische Ulrika Lundgren mee op het succes van Kenzo. Maar er zit meer achter het concept Iron Girl. Zo liet Ulrika een serie portretten maken door model turned actress Helena Christensen. In deze serie stonden vrouwen die de ontwerpster inspireren centraal. En deze dames droegen bijna allemaal een Iron Girl sweater nieuwe stijl.

Artikel begint onder de advertentie

Nieuwe stijl wil zeggen een versimpelde versie. Zonder tijgerkop, zodat alle aandacht uitgaat naar de heavy metal Iron Maiden letters. Uiteraard prijkt er ook een originele Rika-ster op de trui.

Werd de Iron Girl fotoserie inmiddels alweer zo’n half jaar geleden gemaakt, blijft de fanbase van de trui groeien. Het sweatshirt is een waar fenomeen. Logisch, want wie wil er nu niet uitdragen een sterke vrouw te zijn. En het feit dat Ilse de Lange de trui droeg tijdens de opnames van The voice of Holland helpt natuurlijk ook mee om de populariteit nog een tandje op te schroeven.

IronGirl_sweater_Rika_rood1 IronGirl_sweater_blauw1

Scroll naar beneden voor verkoopadressen als je deze cult sweater wil bemachtigen.

Gerelateerde blogs

    Reacties (0)

    Geef een antwoord

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *