Maastricht magazine >
fashionmusthaves

De populariteit van de Wayfarer

De populariteit van de Wayfarer

Een Hermès tas, een it-bag van Chanel, je kunt er niet fout mee gaan. In het rijtje ken-je-klassiekers hoort ook de Wayfarer thuis. Sinds 2000 is de bril van Ray-Ban bezig aan de zoveelste revival. Nu ik er zelf eentje heb, zie ik de bril overal om mij heen.

Sommigen claimen dat de aviator van Ray-Ban het best verkopende design in de geschiedenis is. Anderen schrijven die eer aan de Wayfarer toe. De bril werd in 1952 ontworpen en de gepatendeerde technologie luidde het tijdperk van de plastic zonnebrillen in. Was de bril al snel populair, zakte de trend in de jaren 70 in. Met een comeback in de jaren 80 is de Wayfarer sinds 2000 een eigentijdse klassieker. Dit heeft Ray-Ban te danken aan het redesign dat in 2001 werd gelanceerd en aan celebs zoals Mary-Kate Olsen die het vintage exemplaar in dezelfde periode nieuw leven inbliezen.

Ondertussen is de bril er in vele kleuren en maten. De New Wayfarer en Classic Wayfarer concurreren met elkaar. Ook het vouwmodel doet mee. Zelf ben ik te blij met mijn polarized examplaar. Met mijn polarized New Wayfarer mag de zon van mij gaan schijnen!

Gerelateerde blogs

Reacties (0)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *