Maastricht magazine >
fashiontips

De ultieme gids voor het kiezen van de juiste wintersportkleding

De ultieme gids voor het kiezen van de juiste wintersportkleding
Artikel begint onder de advertentie

Een wintersportvakantie vraagt een goede voorbereiding. Ten eerste is het belangrijk om ervoor te zorgen dat je in goede conditie bent. Een paar uurtjes proefdraaien op de kunstskibaan kan zeker geen kwaad. Maar het is ook belangrijk om de juiste dames skikleding te dragen. Want ook als de zon hoog aan de hemel staat op de piste dan nog is de temperatuur vaak ruim onder het nulpunt. Als je onderkoeld raakt kan dat vervelende en zelfs fatale gevolgen hebben. Maar naast noodzakelijk is goede wintersportkleding uitzoeken natuurlijk ook gewoon heel leuk om te doen.

Zorg dat je goed warm blijft

Vrijwel iedereen die op wintersport gaat draagt thermisch ondergoed. Deze kleding is gemaakt van speciaal materiaal waardoor het de warmte van het lichaam goed vasthoudt. Je lichaam warmt automatisch op als je in een koude omgeving bent. Maar als de warmte niet goed kan worden vastgehouden dan schiet je lichaam hierin tekort en begint je lichaamstemperatuur te dalen. Dat moet je zeker serieus nemen. De normale lichaamstemperatuur voor een mens is 37 graden. Als je temperatuur zakt onder de 36, en dus maar een graad lager dan normaal, dan kun je al in shock raken. Ondertemperatuur is gevaarlijker dan koorts.

Draag laagjes kleding

Het is belangrijk om laagjes dames kleding te dragen. Als het dan toch wat warmer is dan je had ingeschat dan kun je een laag kleding uitdoen. Als je flink actief bent met skiën of snowboarden dan kun je het te warm krijgen als je jezelf flink hebt ingepakt. Als je stilstaat, bijvoorbeeld als toeschouwer op het skiweitje van de kinderen, dan kun je het juist sneller koud krijgen. Het is dus handig om voor je wintersportvakantie met verschillende situaties rekening te houden.

Draag water- en winddichte bovenkleding

Afhankelijk van de weersomstandigheden is het belangrijk om rekening te houden met wind en regen. Natuurlijk hoop je op sneeuw, want daar kom je tenslotte voor. Maar als je tijdens een wandeling in de bergen een plensbui over je heen krijgt dan is het wel zo fijn als je dames winterjas waterdicht is. Een winddicht jack zorgt er bovendien voor dat je niet het gevoel hebt dat je helemaal niets aan hebt als je op een hoog uitkijkpunt van de omgeving geniet. Let er op dat waterdichte kleding moet worden behandeld als je deze in de wasmachine uitwast. De waterafstotende laag gaat dan verloren. Er zijn middelen in de handel om dit te herstellen. Deze middelen kun je in de wasmachine gebruiken of je zet de kleding een nacht in een emmer water waar het middel in is opgelost. Het gebruik staat op de verpakking.

Wat voor schoenen draag je tijdens wintersport?

Bij goede wintersportkleding horen natuurlijk ook goede schoenen. Snowboots zijn ideaal voor een wandeling in het winterwonderland. Als je gaat skiën of snowboarden draag je natuurlijk hiervoor geschikte schoenen. Draag speciale naadloze sokken om irritatie aan je voeten en vooral je hielen te voorkomen. Zorg ervoor dat de schoenen niet knellen zodat je je voeten er gemakkelijk in kunt bewegen. Daardoor blijven ze beter op temperatuur.

Kortingscode Protest

Moet je nog wintersportkleding aanschaffen? Neem dan een kijkje bij Protest, dan heb je keuze genoeg! Met de Protest kortingscode lovestohave10 ontvang je tevens 10% korting op de gehele collectie. Deze code is geldig tot en met 31-03-2024.

Als je bovenstaande tips volgt ben je helemaal klaar voor je wintersportvakantie en hoef je alleen nog maar te genieten!

Gerelateerde blogs

    Reacties (0)

    Geef een antwoord

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *