Maastricht magazine >
fashionmusthaves

Dit zijn de modetrends voor de lente/zomer van 2023

Dit zijn de modetrends voor de lente/zomer van 2023
Artikel begint onder de advertentie

We zitten nog in het midden van de winter en zetten de verwarming nog een graadje lager terwijl we ons op de bank onder ons fleece dekentje nog eens lekker oprollen. Van dat warme huispak wil je voorlopig nog geen afscheid nemen! Toch is dit het juiste moment om alvast na te denken over de mode die komende lente en zomer zijn opwachting zal maken. Wij vertellen je alvast wat dé modetrends voor de lente en zomer van 2023 zijn. Wedden dat je niet kunt wachten tot het zover is?

1. Double denim

Laten we meteen met een wel heel controversiële trend beginnen. De één houdt ervan, terwijl de ander ervan gruwelt: double denim. Precies, zowel boven als beneden in jeansstof gehuld gaan is iets wat we in de jaren negentig al deden. Net als Britney Spears en Justin Timberlake. Anno 2023 hebben de bekende ontwerpers deze oude trend nieuw leven ingeblazen. Vooral de lange denimrokken beloven hun opwachting te maken in de rekken van de grote modeketens.

2. Kant en andere romantische stoffen

Deze trend is ronduit lieflijk en romantisch te noemen. Ook hier zullen fervent voorstanders en tegenstanders van bestaan. Het aankomende voorjaar zie je in de winkels tal van babydoll jurkjes, corsages en korsetten van kant verschijnen. Deze op en top vrouwelijke items laten zich, in tegenstelling tot wat je wellicht denkt, prima combineren met basic items zoals een jeans. Behalve kant en andere tierlantijntjes zul je ook franjes volop aantreffen. Hieronder zien we een mooi voorbeeld van een kanten top van het merk Nukus.

3. Transparante en semi-transparante stoffen

Vooral modehuizen als Saint Laurent, Chanel en Victoria Beckham hebben hun pijlen gericht op doorschijnende en semidoorschijnende stoffen. Niet alleen in lichte, maar ook in donkere kleuren. Populair zal onder andere de doorschijnende, nauw aansluitende blouse met lange mouwen zijn, die je smaakvol draagt met een top of bralette. Maar ook een blouse met sierlijke, wijde mouwen zoals onderstaande van Summum Woman zal in de smaak vallen. Vind je doorschijnend toch iets te spannend? Dan kies je voor de semi-transparante kledingstukken of kanten kleding.

4. Dune

Alhoewel je deze zomer veel frisse kleuren ziet, kun je ook voor heel wat anders kiezen. Kleuren als mosgroen, beige en grijs worden graag gezien. Kleurtinten als deze in combinatie met stoere jacks en laarzen die haast apocalyptisch aandoen, worden ‘Dune’ genoemd, naar de gelijknamige fantasyserie. Dune oogt vooral stoer en krachtig. We stellen ons voor dat deze trend vooral in de lente populair is, aangezien je op warme zomerdagen wellicht voor wat luchtigere kleding kiest.

5. Rood

Waar we vorig jaar veel neonkleuren zagen, pakken de ontwerpers het dit jaar anders aan. Voor de lente en zomer van 2023 kozen zij voor een meer klassieke, optimaal vrouwelijke kleur: rood. Met een gedeeltelijk of geheel rode outfit weet je op een smaakvolle manier op te vallen. Rood geeft behalve een vrouwelijk ook een heel sexy look. Bovendien geeft de kleur de draagster ervan ook daadwerkelijk een aantrekkelijker gevoel. Wie vanaf dit voorjaar rood draagt, kan rekenen op de nodige complimenten én een flinke boost voor het zelfvertrouwen. Dubbele winst dus!

Gerelateerde blogs

    Reacties (0)

    Geef een antwoord

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *