Maastricht magazine >
fashionmusthaves

Dit zijn de zomerjassen trends van 2022

Dit zijn de zomerjassen trends van 2022
Artikel begint onder de advertentie

Zodra de zon weer wat langer schijnt en de temperatuur stijgt wordt het tijd om je winterjas op te bergen en je zomerjas voor de dag te halen. Heb jij nog iets in de kast hangen dat past bij de trends van 2022 of wordt het tijd om te gaan shoppen? Hier lees je waarmee jij deze zomer voor de dag kunt komen.

Leer is weer helemaal hip

Heb je nog een leren zomerjas in de kast hangen die je al een paar jaar niet meer hebt gedragen? Het is nu de tijd om hem tevoorschijn te halen, want leer is hip in de zomer van 2022. Allerlei soorten leren jassen van kort tot lang bepalen de zomertrend voor de dames dit jaar.

Het spijkerjasje blijft een topper

Net zoals de jeans is ook het spijkerjasje een blijvertje. Er zijn misschien zomers dat je die wat minder ziet maar vroeg of laat komt de spijkerjas weer terug. Heb je een spijkerjasje in de kast hangen? Doe het nooit weg want je krijgt er spijt van.

Stoere bomberjacks en trenchcoats

Houd je van stoer dan is er goed nieuws: met een bomberjack maak je in de zomer van 2022 ook helemaal de blits. Wil je het wat netter, een bomberjack kan niet echt boven en rok met hakken, dan kies je voor de trenchcoat. Die doet het altijd goed en stelt je in de gelegenheid om een outfit samen te stellen waarmee je prima voor de dag kunt komen, ook bij minder informele gelegenheden.

De ideale regenjas

Helaas hebben we in Nederland geen garantie op een zonnige zomer zonder regen. Een hippe regenjas mag dan ook niet ontbreken in je garderobe. Een goede regenjas is niet alleen trendy, maar moet je natuurlijk ook behoeden voor een nat pak. Dus als je een regenjas koopt is het zaak om erop te letten dat hij inderdaad waterdicht is.

Wat zijn de kleuren voor 2022?

Behalve modellen gaat het natuurlijk ook om de kleuren voor de zomerjassen van 2022. Dit jaar kiezen de dames voor basic kleuren. Als je gaat voor leer is de keuze in kleuren vaak al wat beperkter. De trenchcoat koop je in een basic kleur die je kunt combineren met iedere outfit. Als je kiest voor sprekende kleuren dan kun je dat met de jas een beetje temperen zodat je er niet als een feestwinkel bij loopt. De accessoires mogen dan wel weer in sprekende kleuren.

Oversized is de norm

Goed nieuws voor dames met rondingen: deze zomer is oversized de norm. Die blazer of dat leren jasje mag best een maatje groter zodat je het lekker zwierig kunt dragen. Je hoeft je dus niet als een rolmops in een strak jasje te wurmen waarin je je nog nauwelijks kunt bewegen. Met de verschillende trends voor de zomerjassen voor 2022 is er voor elke vrouw genoeg te kiezen en te combineren. Het belooft een kleurrijke en stijlvolle zomer te gaan worden.

Gerelateerde blogs

    Reacties (0)

    Geef een antwoord

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *