Maastricht magazine >
fashiontips

Een Nicoline tas van Milan Palma

Ik noemde Milan Palma onlangs in de Grazia de mooiste tassenmaker van de wereld. Sindsdien vraag ik me af waarom ik dan eigenlijk niet zo’n tas heb. En die gedachte gaat niet meer uit mijn hoofd. Het is tijd voor my very own Joy tas van Milan Palma.

Artikel begint onder de advertentie

Doen sommige vrouwen er een eeuw over om de kleur van hun Hermès tas te kiezen, raak ik in twijfel bij mijn Milan Palma. Juist omdat ik zelf de kleur en het leer van mijn tas kies, wil ik het 200% goed doen. En de uitdaging begint al bij de keuze van het model.

Milan

De zwarte Milan Palma tote matcht mijn Balenciaga trenchcoat en vilten hoed van Patrizia Pepe of zal ik toch voor het horizontale model gaan…

Eigenlijk wil ik het Milan Palma model dat aan mijn 24H van Tod’s doet denken. Mijn lievelingstas die je geregeld voorbij ziet komen op LovestoHave.com, maar de laatste tijd meer op afgeleefd dan geleefd lijkt. Wanneer ik ter bevestiging toch ook de iets grotere, zwarte tote in glimmend, stevig leer probeer, twijfel ik. Bij mijn zwarte trenchcoat en hoed straalt de zwarte Milan Palma tote zoveel female power uit.

Na wat wikken en wegen, kies ik toch voor het horizontal model met het speelse, canvas handvat. Behalve dat ik voor het canvas hengsel val, vind ik het te leuk om zelf mijn tas samen te stellen. Bovendien zin in een tas die, hoe mooi ook, niet volledig zwart is.

Schermafbeelding 2015-09-28 om 17.48.15

Keuzes, keuzes, welk leer kies ik voor mijn hangemaakte tas en ga ik voor een leren of canvas hengsel

Ik hoef Milan mijn liefde voor leer dat gaat leven niet uit te leggen. Moeiteloos tovert hij, op basis van mijn wens om richting een tas te gaan die goed bij khaki past, twee stukken leer tevoorschijn. Dan grote twijfel. Durf ik het taupe kleurige leer te complementeren met een in het oog springende, contrasterende zwarte hengsels? Kans dat het een mega eyecatcher wordt… Ik vind het leer prachtig en weet nu al dat de tas met de tijd aan schoonheid wint. Toch overweeg ik ook het zwarte leer. Ik word blij bij de gedachte aan de zwarte tas met khaki hengsels. 

Ik heb ondertussen mijn keuze gemaakt. Over 3 tot 5 weken is mijn handgemaakte, Joy-like tas van Milan Palma een feit. Nieuwsgierig naar welke het is geworden? Over 3 tot 5 weken laat ik het je weten! Go Milan, ik kan niet wachten!

Je vindt de winkel en atelier van Milan Palma op de Maastrichter Heidenstraat in Maastricht.


Schermafbeelding 2015-09-28 om 17.47.35

Ook lezen

Gerelateerde blogs

    Reacties (0)

    Geef een antwoord

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *