Maastricht magazine >
fashion

Fashiolist Marc Schröder over Isabel Marant

Iedere beetje ondernemer in Nederland kent hem. De man die het onbemand tanken in Nederland introduceerde. Na Tango had Marc Schröder de smaak te pakken. Met ‘zijn’ Route Mobiel wist hij de ANWB het vuur aan de schenen te leggen. Samen met compagnon Michiel Muller lijkt Marc nog steeds niet bang om van de geijkte paden af te wijken. Momenteel in de ban van alles wat met fashion te maken heeft. Of is het toch het ondernemersbloed dat de twee mannen richting de modebranche beweegt? In de modewereld doken hun namen het eerst op achter de succesvolle modesite Fashiolista. En terwijl Fashiolista groeit, zijn de mannen op reis. Tasjes aan het inkopen voor Vault 79, de online fashion auction. Ik interview Marc op zijn Facebook-wall.

Artikel begint onder de advertentie

 

Het duurt even voor ik echt in gesprek raak met Marc. Hij blijkt op reis. Mannen en multitasken… Ervan uitgaande dat hij nieuwe koopwaar scoren is voor Vault 79, besluit ik rustig af te wachten. Te wachten tot Marc klaar is voor het Facebook-interview en te wachten tot die nieuwe, te hebben high-end fashion items op Vault 79 verschijnen. Want zeg nu zelf, hoe geniaal is het om een Chloé tas voor de helft van de prijs te bemachtigen? Door gewoon achter je computer mee te bieden op de fijnste accessoires, tassen, brillen, laarzen en al wat meer dat de online modeveiling Vault 79 brengt.

Wanneer eenmaal in gesprek met Marc wil ik weten wat hij met mode heeft. Hij schrijft: ‘Mode is een van de snelst groeiende segmenten binnen e-commerce. verwachting is dat van alle verkochte kleding wereldwijd (waaronder schoenen) in 2020 ongever 40% online verkocht zal worden. behalve dat online een megagroei doormaakt is het een markt met creatieve en veelal jonge mensen, waaronder veel vrouwen. zakelijk interessant en zeer inspirerend dus. x’ Ik vraag hem welke vrouwelijke, succesvolle ontwerper hem inspireert. Is Marc bescheiden of getuigt zijn antwoord van een gezonde dosis zelfkennis? ‘hi klientje, ik zou -met eniszins beperkte kennis- zeggen Isabel Marant.’ Hij noemt haar self-made met een compleet eigen en vooruitstrevende stijl. En dat zijn wij op Loves to Have helemaal met hem eens! Alleen al vanwege die te hebben patchwork jeans en wedges. De ondernemer in Marc vervolgt: ‘Als je vervolgens de marketing zo goed beheerst dat wachtlijsten normaal en acceptabel zijn, heb je ook op het gebied van marketing een zeer sterk inzicht. dit ontbreekt nogal eens bij creatieven.’

Isabel Marant is niet enkel een inspiratiebron voor Marc. Ook de gebruiker van Fashiolista is in de ban. ‘er worden continue nieuwe items toegevoegd en die worden bijzonder vaak geloved.’ Ik ben benieuwd wat de man, die kennelijk het liefst hoofdletters op zijn Facebook-wall omzeilt, zelf draagt. Een jeans en overhemd met jasje van Fay is zijn stijl. Ook Corneliani siert hem. En op zijn wishlist? Kleding van Brioni. En daarmee sluit ik het interview met de succesvolle, jonge Hollandse zakenman met Italiaanse looks af.

 

Marc Schröder Facebook

Stukje Facebook-interview op de wall van Marc Schröder

 

Interesse in de Italiaanse favoriete labels van Marc? Je shopt Brioni en Fay bij Montulet in Maastricht. Scroll naar beneden voor overige verkoopadresen van Fay. Gebruik de labelfinder rechtsboven om een verkoopadres van Corneliani of Isabel Marant te vinden.

 

Foto boven: gestolen van Marc Schröder zijn Facebook-pagina met dank aan Marie Cecile Thijs Photography

Gerelateerde blogs

    Reacties (0)

    Geef een antwoord

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *