Maastricht magazine >
fashiontips

Fashion faux pas: pailletten met Kerst

Dont’t get caught in this fashion don’t. Glitter en glam is voor overdag, niet voor aan het kerstdiner. Toch is de meest gemaakte fashion faux pas met Kerst misschien wel de pailletten blunder.

Artikel begint onder de advertentie

Schermafbeelding 2014-12-24 om 10.09.09

Zilveren pailletten vest van paar seizoenen geleden Just Cavalli en jurkje van LaDress

Pailletten staan alweer zo’n 5 jaar op het toneel. En het mag nog steeds. Maar niet met Kerst! Glitter en glam draag je overdag. Pailletten zijn dus niet voor een feestje of dinertje. Pailletten horen hoogstens in de kerstboom thuis als opsmuk.

Als ik zie hoe vaak de afgelopen weken het berichtje over de French Connection paillettenjurk uit 2010 op LovestoHave is bekeken, hou ik mijn hart vast. Het doet me vermoeden dat we dit jaar en masse in pailletten dresses aan de kerstdis zitten. Dat wil je niet!

Don’t panic. Heb jij je per ongeluk vergist en een item met teveel kraaltjes, steentjes, glitter en glam gekocht, niet erg. Je gaat er heus plezier aan beleven, maar niet met de feestdagen. Gewoon in je kast laten hangen en bewaren om sombere doordeweekse dagen in 2015 mee op te leuken. Je hebt vast nog wel een LBD, eenvoudig en klassiek, om tijdens de feestdagen te dragen. Een jumpsuit mag ook. Met al die bling bling in de kerstboom, kan jouw outfit bijna niet simpel genoeg zijn.

Witte pailletten nicoline

Witte pailletten top uit 2012 van Diane von Furstenberg van PL-Line te Maastricht

Gerelateerde blogs

Reacties (0)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *