Maastricht magazine >
fashion-news

Expo Louis Vuitton en Marc Jacobs

Expo Louis Vuitton en Marc Jacobs

Wie graag tenstoonstellingen bezoekt over mode kent vast het Musée des Arts Décoratifs in Parijs. Het museum komt met een nieuwe expo, die in het teken staat van Louis Vuitton en de man die op het moment de creatieve leiding van het modehuis in handen heeft, Marc Jacobs. Een mooie combinatie van heden en verleden, met de belangrijkste bijdragen aan het label als rode draad. Ook al werkten Louis Vuitton en Marc Jacobs in twee totaal verschillende eeuwen, er zijn toch parallellen te ontdekken. Zeker als het aankomt op innovatie. Van ouderwetse hutkoffers tot tassen die ontstaan zijn in samenwerking met kunstenaars, alles komt aan bod in de tentoonstelling die twee verdiepingen beslaat.

Artikel begint onder de advertentie

Niet van plan naar Parijs te gaan? Dan geniet je op de bank van het bijbehorende boek dat deels geschreven is door de curator van de expo, Pamela Goblin.

marc-jacobs LouisVuitton_MarcJacobs_book Louisvuitton_MarcJacobs_SS2012

Links Marc Jacobs gefotografeerd door Terry Richardson, in het midden het boek dat verschijnt naar aanleiding van de tentoonstelling en rechts een outfit uit de zomercollectie 2012 van Louis Vuitton.

Foto boven: enkele spullen van Louis Vuitton uit de 19e eeuw.

De tentoonstelling is te zien van 9 maart tot en met 16 september. Het boek is vanaf maart verkrijgbaar, onder andere in de winkels van Louis Vuitton. Scroll naar beneden voor het adres van de Nederlandse vestiging.

Gerelateerde blogs

    Reacties (0)

    Geef een antwoord

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *