Maastricht magazine >
fashion-news

Hermès opent in Maastricht

Hermès opent in Maastricht

De it-bag. Die klassieker die iedereen wil hebben. Een term die eigenlijk pas zo’n 20 jaar bestaat. Een term met body. Universeel door vrouwen begrepen zonder enige verdere uitleg. De Kelly-bag van het Franse Hermès, van oorsprong geen modehuis maar leverancier van zadels, is de eerste officiële it-bag en vernoemd naar de prinses van Monaco Grace Kelly.

Artikel begint onder de advertentie

De it-status van deze stijlklassieker is ondertussen overtroffen door de Birkin, vernoemd naar de Engelse actrice Jane Birkin. De tas waar Lady Gaga furore mee maakte in Japan. Een tas met een wachttijd van meer dan een jaar. En die nog steeds met kop en schouders alle tassen achter zich weet te laten.

Al net zo it als de Birkin zijn de sjaals van Hermès. Twee maal per jaar komt het huis met 12 nieuwe klassiekers. Sjaals van 90 bij 90 centimeter. Een item dat eenvoudig weg niet mag ontbreken in de kast van de modeminnende, zichzelf respecterende vrouw. Het meest geliefde basic luxeproduct. Om je nek, aan je tas of om je hoofd.

En nu komt het beste nieuws. Sinds vandaag telt Nederland een tweede Hermès winkel. De winkel werd maandag 14 maart officieel geopend door Pascale Mussard-Hèrmes en managing director Marie-Louise Martens, bekend van de naast de Hèrmes gelegen juwelierszaak Leon Martens. De opening met een schat aan champgne en een tot in de puntjes verzorgd walking dinner bewijst dat de winkel nu al de geschiedenis van het modehuis ademt. Een modehuis dat de Stationsstraat in Maastricht definitief de it-status heeft bezorgd.

Schermafbeelding 2011-03-13 om 10.50.41

Grace Kelly met hoe kan het ook anders haar eigen Kelly.

Je vindt de sjaals, tassen, stropdassen en al die andere items met it-gehalte van Hermès vanaf heden op de Stationsstraat 43 in Maastricht. Natuurlijk kun je ook nog steeds op de PC terecht om jouw it-bag te bemachtigen.

Hermes_01

Hermes_02

 

 

Hermès Maastricht

Gerelateerde blogs

    Reacties (0)

    Geef een antwoord

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *