Maastricht magazine >
fashion-news

Hudson’s Bay is coming to town

Hudson’s Bay is coming to town
Artikel begint onder de advertentie

Dat Hudson’s Bay, de Canadese winkelketen, het gat wil vullen dat V&D in de Nederlandse winkelstraten sloeg, is bekend. Alleen gonsde het de laatste tijd nogal van de geruchten. Eén van de aandeelhouders leek niet vrolijk te worden van de expansie naar Nederland. Daarna scheen de Canadese winkelketen te kampen met vertragingen bij de verbouwingen van de winkels. Goede nieuws is dat de flagshipstore aan het Rokin ondertussen is geopend. En daar gaat het om; alsof jouw winkelhart zich druk maakt over een kribbige aandeelhouder of een dagje later of niet. Ook Den Haag en Rotterdam zijn ondertussen up and running. Nu is het wachten op het voormalige V&D pand aan de Grote Staat in Maastricht. De naam pronkt reeds op de gevel, Friends & Family krijgen al een voorproefje en op 14 september gaan de deuren echt open.

Hudson's Bay opening 14 september Maastricht

13.500 vierkante meter Canadees winkelplezier

Waar de Bijenkorf in Maastricht tig keer in die van Amsterdam past, is het met Hudson’s Bay anders gesteld. Zijn de vier panden op het Rokin samen goed zijn voor 17.000 vierkante meter shop-blijheid, telt de winkel in Maastricht er 13.500. Daarmee is de vestiging aan de Grote Staat dus serieus te noemen. Zelf ben ik benieuwd of de voormalige verbinding op de keukenafdeling op de hoogste verdieping van de Bijenkorf naar de voormalige V&D behouden is. Of ik straks zo van Hudson’s Bay de Bijenkorf in kan wandelen en andersom. En natuurlijk ben ik ook benieuwd of Hudson’s Bay me straks ook echt in het hart weet te raken.

Hudson's Bay Maastricht

Vrienden en familie krijgen al een voorproefje Hudson’s Bay

De hamvraag: V&D 2.0

Wat je bij Hudson’s Bay shopt? Alles wat je van een modern warenhuis verwacht. Vooral veel fashion. Ook de woonafdeling schijnt veel te bieden.  Zie Hudson’s Bay als een warenhuis dat het midden houdt tussen de Hema en de Bijenkorf. Anderen noemen Hudson’s Bay de vernieuwde Bijenkorf. Zelf maken we er voor het gemak V&D 2.0 van. Hoewel we daarbij dan wel vooral de nadruk leggen op die 2.0. Hudson’s Bay wil zich namelijk onderscheiden als het aankomt op beleving. En die beleving waren we juist een beetje kwijt bij de V&D. Wat de Canadese keten met beleving bedoelt? Alleen al dat ze liever over gasten dan klanten spreken. En verder? Ik zou het vooral zelf gaan beleven!

Hudson's Bay website

Het online Hudson’s Bay gevoel; foto van website

Drie maal per week koopavond bij Hudson’s Bay

Belooft Hudson’s Bay zich te onderscheiden met beleving, lukt ze dat in ieder geval als het aankomt op de openingstijden. De winkel is zowel op donderdag-, vrijdag- en zaterdagavond geopend. En behalve die drie koopavonden gaat de winkel de meeste dagen al om half tien open. Zo shop je dus dat item van Lacoste, Scotch & Soda of Tommy Hilfiger ook als de winkel van het betreffende merk niet is geopend. En zijn de openingstijden wat jou betreft nog niet ruim genoeg? Doe dan je shopje online in de webshop.

Gerelateerde blogs

    Reacties (0)

    Geef een antwoord

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *