Maastricht magazine >
fashion

Gele regenjassen in overvloed

Gele regenjassen in overvloed

De gebeden van Joy zijn verhoord. Smachtte zij vorige zomer nog naar een hip, geel oliepak, dit jaar kan ze er een kopen. Nou ja, een jasje dan. En er valt ook nog wat te kiezen. Op de catwalks verschenen namelijk verschillende knalgele, waterdichte exemplaren. Ideaal om die Nederlandse buitjes te trotseren. Wie had gedacht dat regenjassen ooit nog eens een ware trend zouden worden? De SS 2012 collectie van Mulberry is geïnspireerd op de Engelse kust, en dus konden regenjassen natuurlijk niet ontbreken. De modellen zijn afegeleid van traditionele Engelse rain macs. Er is een lange trenchcoat met capuchon en riem, en een wat speelser, kort model dat iets weg heeft van een cape. Vind ik het korte model leuker, zie ik er wel tegenop om het ding steeds over mijn hoofd aan te moeten trekken. Dat wordt een messy coupe.

Artikel begint onder de advertentie

Stella McCartney ontwierp voor Adidas een jack waarmee je ook je rondje door het park gewoon in de regen kunt lopen. Een sportief exemplaar dus met een assymetriche sluiting. Van Altuzarra is er een lichtgewicht parka die een tikkeltje transparant is. Door het materiaal weliswaar eleganter. Maar tegelijkertijd ook jammer dat daardoor die typische, beetje plastic uitstraling ontbreekt. Dat is ook het geval bij de anorak van Burberry, een label dat wel raad weet met regenjassen. Het lichtgewicht jasje, uitgevoerd in lichtgeel, neem je makkelijk overal mee naar toe.

billblass_ss2012 Mulberry_SS2012_trenchcoat_rain_yellow  Altuzarra_raincoat
StellaMcCartney_Adidas_geel_regenjack   Burberry_Brit_anorak_ss20121  Mulberry_SS2012_regenjas1

Met de klok mee: Bill Blass, Mulberry, Altazurra, Stella McCartney for Adidas, Burberry en Mulberry.

Foto boven: Mulberry, gefotografeerd door Tim Walker.

Kleding van Burberry koop je onder andere bij Dresscode I in Heerlen en Stylesuite Femme in Maastricht. Scroll naar beneden voor meer winkels die het merk verkopen. Ook Mulberry koop je bij Stylesuite Femme. Gebruik de labelfinder rechtsboven voor meer verkoopasressen van dit label. Altazurra en Stella McCartney for Adidas koop je online bij Net à Porter. Winkels die kleding van Bill Blass verkopen zijn bij ons niet bekend. Heb jij het merk ergens gespot? Laat het ons dan weten.

Gerelateerde blogs

    Reacties (0)

    Geef een antwoord

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *