Maastricht magazine >
fashion

Hoe draag je een cape?

Hoe draag je een cape?

De cape, die in de Middeleeuwen tot ieders basisgarderobe behoorde, was lange tijd niet of nauwelijks in het straatbeeld te zien. Spijtig eigenlijk. Een cape is elegant en erg handig. Een cape dragen is namelijk dé manier om je te beschermen tegen de kou en iets van je outfit te laten zien. Met name voor een bijzondere gelegenheid, waarbij je bijvoorbeeld een opvallende jurk draagt, is de cape een heel geschikt item. Behalve voor chique feestjes staat een cape ook erg mooi in combinatie met een goede jeans en stoere laarzen.

Artikel begint onder de advertentie

Maar als we de designers mogen geloven, wordt de cape een hit aankomend najaar. Op de catwalks waren de capes enorm divers. Van bont tot wol en van zijde tot cashmere. Wil jij niet de plank misslaan en als superheld Superman of sprookjesfiguur Roodkapje voor de dag komen, doe dan je voordeel met de volgende draagtips.

Voor een modieus en flatterend silhouet draag jij je cape met een jeans, jegging, kokerrok, lange jurk of rok. Ga voor een cape die je eigen mode-persoonlijkheid weerspiegelt. Dit kan variëren van hippie tot rock chic en van flirterig tot vrouwelijk met tijdloze elegantie. Een niet te zware cape tot dijbeenhoogte in een neutrale kleur als grijs of camel zorgt voor een slank beeld. Ietwat kleinere dames scoren goed met een jasachtige cape, terwijl jongensachtige vrouwen bijna elke cape met flair kunnen dragen. Draag een korte cape met structuur als je een peervormig figuur hebt. Een riem doet bijvoorbeeld veel. Voorkom capes met vloeiende lijnen die over de borstlijn lopen als je niet teveel nadruk wil leggen op je boezem.

Bij AIM in Maastricht vind je een heel leuke cape in mooie herfstkleurtjes van Marc by Marc Jacobs. Smaak in Amsterdam heeft een heel lief schouderwarmertje van Edith & Ella.

 

AIM_MbyMJ_cape AIM_MbyMJ_cape_01 Cape van Marc by Marc Jacobs bij AIM

Smaak_E&E_cape Schouderwarmertje van Edith & Ella bij SMAAK.

 


Gerelateerde blogs

    Reacties (0)

    Geef een antwoord

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *