Maastricht magazine >

 
fashiontips

Hoe onderhoud ik mijn favoriete hakken?

Hoe onderhoud ik mijn favoriete hakken?

Ben jij ook zo’n shoe addict? Kan je het niet weerstaan om een paar nieuwe hakken aan te schaffen ook al puilt jouw kast al uit met sneakers, pumps en muiltjes? Join the club! Als je nieuwe hakken gaat kopen wil je deze natuurlijk wel zo lang mogelijk kunnen dragen. In deze blog leggen we je uit hoe je er voor kunt zorgen dat je zo lang mogelijk kunt genieten van jouw dierbare stappers én hoe je een bezoekje aan de schoenmaker zo lang mogelijk kan uitstellen.

There’s nothing a shoe can’t do

“Give a girl the right shoes and she can conquer the world” zei Marilyn Monroe, en gelijk had ze. Zo is het juiste paar schoenen voor dames dé manier om zich op-en-top vrouwelijk te voelen, alsof ze de wereld helemaal aan kunnen. Er is altijd wel een favoriet paar in je kast dat jou dit gevoel geeft. Je wilt ze voor geen geld van de wereld ruilen en je zorgt ervoor alsof het je kindjes zijn. Om je hakken in perfecte staat te houden zal je op een paar zaken goed moeten letten.

Ten eerste je houding: als je recht loopt ben je niet alleen eleganter en straal je meer zelfvertrouwen uit, het zorgt er ook nog eens voor dat je schoenen niet aan de ene kant meer afslijten dan aan de andere kant. Ten tweede: vermijd een kasseien en stenen ondergrond met grote spleten als dat mogelijk is. Je hak kan tussen de stenen blijven steken, zo kan je de stoffering of het leder op je hak beschadigen. Draag dus zorg voor je schoenen, want zelfs een schoenmaker weet met zulke beschadigingen geen raad tenzij je je volledige hak wil laten vervangen.

Het materiaal onderhouden

Kan je dat nieuwe paar in de etalage niet weerstaan of steken die prachtige hakken van Josh V je ogen uit? Kijk dan altijd eerst even uit welk materiaal je nieuwe liefde is gemaakt, dan weet je meteen hoe je ze het beste kunt verzorgen. Leer kun je met schoenpoets onder handen nemen, maar let hierbij wel goed op dat je schoenpoets kiest in een kleur die goed aansluit bij jouw schoen. Nog slimmer is om je leren schoenen meteen na aankoop -nog voor je ze aandoet- in te spuiten met een beschermde spray die water- en vuilafstotend is. Dit soort sprays zijn in vele winkels verkrijgbaar maar kun je eventueel ook online bestellen. Je hebt ze voor leren schoenen, maar ook voor suède of schoenen gemaakt uit synthetische materialen. Heb je je schoenen per ongeluk toch al gedragen voor het sprayen? Dan is er misschien wel al wat vuil achtergebleven op je schoenen. Veeg het vuil dan eerst af met een zachte borstel die het materiaal niet beschadigt en ga dan pas over tot sprayen.

Zo, nu je een beter idee hebt hoe je je schoenen het beste kunt onderhouden, kan je weer helemaal los gaan en je volgende paar bestellen! Waar wacht je nog op?

Gerelateerde blogs

    Reacties (0)

    Geef een antwoord

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *