Maastricht magazine >
fashion

Indigofera Prima Jeans: een ode aan indigo

Indigofera Prima Jeans: een ode aan indigo

Aan het jonge Zweedse denimmerk Indigofera Prima Jeans ligt een grote toewijding ten grondslag. Een ontdekking voor elke man die denim en jeans een warm hart toedraagt. Het gaat bij Indigofera Prima Jeans om kwaliteit, vakmanschap en hun ongoing love affair met denim. De naam Indigofera Prima Jeans is onder meer een eerbetoon aan de kleur van de indigoplant – de essentie van jeans – en ‘Prima’ staat voor hun ambitie en visie om vast te houden aan ouderwets vakmanschap. Daarbij wil het merk de kennis en vaardigheid van natuurlijk Indigo-verven niet verloren laten gaan. Daarom brengt Indigofera Prima Jeans een ode aan de historie van deze ambachtelijke verfprocessen en de mensen die deze traditie in ere houden.

Artikel begint onder de advertentie

Johan Söderlund en Matt Andersson zijn vrienden uit Stockholm en kwamen als oprichters van het merk in 2009 met hun eerste collectie. Johan en Matt hebben jarenlang hun stempel gezet op de designs van merken als Levi’s Vintage Clothing, Edwin en Abercrombie & Fitch en vonden het tijd worden om het zelf te gaan doen. Hun compromisloze visie van een droom-jeans komt onder meer tot uiting door hun nauwe samenwerking met de denimfabrieken om gezamenlijk unieke denimkwaliteiten te ontwikkelen. Het is de aandacht voor de stof en de details die hun collecties bijzonder maken.

Hun collecties betaan uit diverse heren selvage denims. Bijvoorbeeld de selvage jeans ‘Clint Unwashed No. 9’. Een straight premium herenjeans gemaakt van No. 9 denim, een 13,5 Oz Japans selvage denim geverfd op de oude ambachtelijke wijze met natuurlijke Indigo-pigmenten. Deze kwaliteit selvage wordt ook wel de Indigofera Double Red Selvage genoemd vanwege de diep blauw-rode kleur van de stof. Heel stoer, heel puur en stijlvol. Een ander opvallend kledingstuk is de Fargo Gunpowder Denim jacket. Een naam die niet alleen refereert aan de kleur (zwart) maar ook aan de geur… voor deze extra zintuiglijke beleving is het denim geverfd in een mengsel van natuurlijke indigo, zwavel en houtskool. Je ruikt echt een vleugje buskruit!

Verder bestaat de collectie uit denim selvage vesten, jassen, shirts en een keukenschort. Met uitzondering van het laatste moeten wij dames nog even geduld hebben voordat we ons kunnen hullen in denim design van Indigofera Prima Jeans. Maar de heren hebben beloofd ook voor ons iets te gaan ontwerpern dus daar houden we ze graag aan!

 

Indigofera Prima Jeans - Clint Selvage Unwashed - premium herenjeans - exclusief te koop @ D E N A M E - room for denim - front   Indigofera Prima Jeans - Clint Selvage Unwashed - premium herenjeans - exclusief te koop @ D E N A M E - room for denim - detail   Indigofera Prima Jeans - Mack Worn Sky Wash - premium herenjeans - exclusief te koop @ D E N A M E - room for denim - detail1    

Foto’s: Indigofera Prima Jeans Clint & Mack Jeans

Indigofera Prima Jeans is te koop bij D E N A M E – room for denim.

Gerelateerde blogs

    Reacties (0)

    Geef een antwoord

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *