Maastricht magazine >
fashion

Individuals opent AFW

Individuals opent AFW

Individuals, het modeplatform met studenten van het Amsterdam Fashion Instute en de Hogeschool Amsterdam, opent de Amsterdam Fashion Week (AFW) met een collectie die zekerheid binnen het onzekere creëert. Een collectie waarbij magnetische aantrekkingskracht door het gebruik van hoekige en gebogen vormen centraal staat. Gemaakt van onconventioneel materiaal. De items hebben geen uitleg nodig. Ze vertellen hun eigen verhaal, zoals ook de studenten collectief hun eigen verhaal vertellen.

Artikel begint onder de advertentie

Vorig jaar bracht Individuals een mooie, samenhangende collectie met nomadische invloeden, waarin items van camelkleurig leer de heroes waren. Dit jaar naast leer heel veel andere materialen, die volop gecombineerd worden. Van breisels en ponyhaar tot rubber. Dit zorgt voor een mooi samenspel tussen glanzend en mat, wat de vele ontwerpen in zwart interessant maakt. Naast zwart kwamen diepe tinten als aubergine, bordeauxrood en donkergroen voorbij. Een sprankje metallic en een abstracte print zorgen voor afwisseling.

De looks zijn gelaagd en het aantal knielange jassen is groot. Ze hangen open en tonen diepe decolletés. Daar tegenover ook corsetachtige items waar nog een extra laag onder wordt gedragen zodat er juist weinig huid te zien is. De kleding is slank gesneden en bovenal bijzonder draagbaar. Vernieuwend zijn de coupenaden op de schouders, maar daar is ook bijna alles mee gezegd. Van mensen die de mode van morgen gaan maken had ik wel iets meer spannende, nieuwe dingen verwacht.

foto(59) foto(48) foto(39)
foto(37) foto(52) foto(38)

De accessoires vormen de puntjes op de i die het concept overbrengen. De collectie gaat over het beschermen van de vrouw. Een neo pionier. Vrouw van nu die ook al stappen maakt in de toekomst. Hoofdtooien, grote kettingen van rubber in de vorm van een slang en handschoenen tot de elleboog geven de modellen iets gladiatorachtigs. Een strijdbare uitstraling. Invloeden uit het verleden – denk Egypte en de Romeinen – gaan hand in hand met futuristische elementen.

Individuals brengt elk seizoen een collectie met een verhaal. Het is de eerste keer dat het modecollectief de opening van de Amsterdam Fashion Week (AFW) verzorgde. Scroll naar beneden voor verkoopadressen.

Gerelateerde blogs

    Reacties (0)

    Geef een antwoord

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *