Maastricht magazine >

 
fashiontips

Inspiratie: 5 Piece French Wardrobe

Inspiratie: 5 Piece French Wardrobe

In de ban van het 5 Piece Wardrobe project van de Nederlandse fashionblogger Sabrina Meijer. Een project om te volgen. Alleen al omdat projecten zo leuk zijn. Bovendien omdat het aanspoort tot bewust shoppen.


5 Piece French Wardrobe van Sabrina Meijer

Ik volg afterDRK.com, het fashionblog van Sabrina, al enkele jaren. In 2012 interviewde ik haar zelfs op Facebook (zie blog op LovestoHave.com ‘Sabrina Meijer, AfterDRK en Theyskens’ Theory’). En hoewel de stijl van Sabrina niet de mijne is, bekijk ik haar blog nog steeds zo nu en dan. Sinds begin van het jaar zelfs weer iets vaker. Ik ben namelijk in de ban van haar 5 Piece French Wardrobe project.

Wat is een 5 Piece French Wardrobe

Het concept? Ieder seizoen mag je maximaal 5 ‘on trend’ items kopen. Uitgaande van een zomer- en winterseizoen zijn dat dus 10 stuks in het totaal. Verder zijn basics toegestaan. Daarbij dien je wel van te voren voor jezelf te bepalen wat een basic is en wat niet. In het geval van Sabrina tellen schoenen niet mee, ze refereert aan haar dure smaak. Accessoires ziet ze wel als basics, mits onder de 100 euro. Maar dat is hoe Sabrina het ziet. Het idee is dat jezelf stilstaat bij wat je als basic en wat je als trend-item ziet.

Van 5 Piece French Wardrobe naar 5 Piece Wardrobe

Het is niet de eerste keer dat Sabrina de challenge aangaat. Al eerder ging ze de 5 Piece French Wardrobe uitdaging aan. Ze ging zich te buiten! Nu probeert ze het opnieuw. Ze heeft de naam ondertussen omgedoopt naar 5 Piece Wardrobe, enkel al vanwege het feit dat er ook Françaises zijn die zich weleens te buiten gaan aan meer dan 10 fashion items per jaar. 

Ik hou van uitdagingen

Geen wonder dat ik het project op afterDRK.com volg. Wie mij kent, weet dat ik dol ben op projecten. Plak ergens het woordje ‘project’ op en je ziet me rennen. Ik verzin zelfs mijn eigen projecten, zoals 5 dagen in dezelfde rok van Designers Remix challenge en de uitdaging om een week lang een LaDress op Ibiza te dragen. En ook mijn beauty voornemens 2015 zie ik als een project. Ondertussen hebben de eerste vriendinnen zich aangesloten bij het 3 liter water per dag voornemen. Projecten hebben kennelijk niet alleen op mij enorme aantrekkingskracht…

5 Piece Wardrobe concept spoort aan tot bewust shoppen

Het 5 Piece Wardrobe concept spoort aan tot bewust kopen. Like! Nadat ik afgelopen jaar mijn kast met behulp van Designer Vintage heb opgeschoond, ben ik me meer dan bewust van alle overdaad. (Oeps, het herinnert me aan de laatste opruimslag die ik moet maken, zo geen zin in…) Door het opruimen van mijn kledingkast, ben ik beter gaan nadenken over wat ik koop en wat niet. Bovendien Me bewuster van het belang van basics (zie ook mijn blog Essential basics voor iedere kledingkast).

Doe jij ook mee met het 5 Piece Wardrobe concept?

In navolging van Sabrina ga ik het 5 Piece Wardrobe project aan. Niet eens om me nu aan die 5 items te houden, maar wel om te zorgen dat ik bewust blijf kopen. Eerlijk gezegd denk ik dat het me nul moeite kost. Dat ik onbewust al min of meer het het principe volg. Dat ik sowieso een bewuste shopper ben (zie ook blog 10 tips om een miskoop te voorkomen).


Sabrina

Mijn favo fashionblogger Sabrina Meijer (foto: afterDRK.com)


Sabrina en haar 5 Piece Wardrobe project volgen

Ik ben Sabrina niet. Het is haar project. Wil je op de hoogte blijven? Volg haar dan. Hier alvast enkele linkjes naar de posts die ze over de 5 Piece Wardrobe schreef.

 

Foto boven: geleend van afterDRK.com

Gerelateerde blogs

    Reacties (0)

    Geef een antwoord

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *