Maastricht magazine >
fashion

Kado’s voor tassenminnende moeders

Kado’s voor tassenminnende moeders

Is je moeder dol op tassen en en heb je nog geen kado? Dan hier wat leuke suggesties om je uit de brand te helpen. Allereerst is er de mogelijkheid haar te trakteren op een dagje tassen bewonderen in Tassenmuseum Hendrikje. Compleet met high-tea en een lezing van Joke van Dijk, verzamelaar van fashion uit de 20e eeuw. Heeft je moeder geen tijd op 13 mei, of is ze helemaal weg van de Kelly of de Birkin? Geef haar dan het allernieuwste boekje van Hermès. Het Petit lexique des gestes Hermès is een woordenboekje waarin alle jargon van het modehuis is opgenomen. Een mooi stukje geschiedenis dat het vakmanschap van het label nog maar eens extra onderstreept. Even studeren, en ze babbelt zo met de ateliermedewerkers mee tijdens de Leather Forever tentoonstelling in Londen

Artikel begint onder de advertentie

Gewoon een echte tas geven kan natuurlijk ook. Wil je dit jaar flink uitpakken, dan geef je haar een ‘oude’ handtas van Prada. Het label brengt de negen populairste it-bags uit de periode van 1991 tot 2005 terug. Niet in een nieuw jasje, maar in de originele versie. Een tweede kans om die ene tas te bemachtigen waar ze nog steeds over droomt. Betekent wel dat jullie er ook nog een reisje naar New York aan vast moeten plakken, want alleen daar zijn de exclusieve tassen te koop. 

Hermes_abc_petit_lexique1 Prada_tas_relaunch1 Hendrikje_tassen_hightea

Links het boekje van Hermès, in het midden een tas van Prada uit 1991 en rechts high-tea bij Hendrikje.

Zoek je een prachtige tas zonder al teveel tierelantijnen, dan doet een tas van Smaak het altijd goed. Van zoete pastels tot opvallende knalkleur, elk model is er in talloze kleurvarianten. Favoriet is Monica, een tas die geleverd wordt met zowel een korte als een lange riem. Daardoor als clutch, schoudertas of cross body bag te dragen. Een exemplaar dat altijd van pas komt. Voor moeders die altijd net iets meer meeslepen is er het ruime model Max.

Zeggen designertassen je moeder niet zo veel maar heeft ze wel een flinke dosis humor of zet ze zich graag in voor goede doelen? Bestel dan nog snel de tas die model en actrice Charlotte Le Bon maakte voor het Franse Label Comptoir des Cotonniers. Deze zogenaamde anti-tas is veelzijdig en gemaakt van katoen. De tekst tovert een glimlach op het gezicht van elke lezer. Bovendien gaat de opbrengst naar een goed doel.

Smaak_Monica1
 
 Smaak_Max comptoir-des-cotonniers-charlotte-lebon-3-605x404

Van links naar rechts: Monica, Max en de anti-bag van Charlotte Le Bon.

Foto boven: tassenmuseum Hendrikje.

Tassen van Smaak koop je bij Lutgarde in Maastricht, scroll naar beneden voor meer verkoopadressen. Het arrangement bij Hendrikje reserveer je via het museum. Het boekje van Hermès bestel je bij Colette en de tassen van Prada zijn helaas alleen verkijgbaar in New York. Het exemplaar van Charlotte Le Bon koop je via de website van Comptoir des Cottoniers.

Gerelateerde blogs

    Reacties (0)

    Geef een antwoord

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *