Maastricht magazine >
fashion

Kleding en accessoires van raffia

Kleding en accessoires van raffia

Zeg kleding en raffia en je denkt aan een Hawaï-rokje dat prachtig staat met een tropische bloemenkrans. Maar ook designerkleding is te maken van reepjes palmblad, zo bewijzen onder andere Burberry Prorsum en Proenza Schouler. Zij maakten bijvoorbeeld jassen en rokken van het materiaal. Het klinkt leuk en het ziet er goed uit. Bovendien past het etnische tintje goed bij het zomergevoel. Toch kan ik mij niet aan de indruk onttrekken dat zoiets gewoon niet lekker zit. Mijn eerste associaties zijn stijfjes, ‘in je huid prikkend’ en onmogelijk te wassen.

Artikel begint onder de advertentie
 Burberry_London_Shirt Burberry_raffia_trench
 
 ProenzaSchuler_raffia_rok1

Van links naar rechts: blouse met raffia detail van Burberry London, trenchcoat van Burberry Prorsum en rok van Proenza Schouler.

Voor tassen komt die stevige structuur nog wel van pas. Want in een tas die in model blijft vind je veel sneller iets terug dan in een vormeloos exemplaar. Blijkbaar is het materiaal ook vele makkelijker toe te passen in accessoires, want schoenen en tassen zijn terug te vinden in de SS 2012 collectie van menig label. Au naturel voor dat echte beach gevoel, maar ook geverfd in vrolijke kleuren. 

 

Jimmychoo_raffia ProenzaSchouler_tas Marni_raffia_tas
Burberry_raffia_ballerina CharlotteOlympia_pump BurberryProrsum_wedge

Tassen, van links naar rechts: schoudertas van Jimmy Choo, tribal tas van Proenza Schouler en shopper van Marni. Schoenen, van links naar rechts: ballerina’s van Burberry Prorsum, pumps van Charlotte Olympia en wedges met print van Burberry Prorsum.

Foto boven: Burberry Prorsum

Scroll naar beneden voor verkoopadressen van Burberry Prorsum. Gebruik de labelfinder rechtsboven voor adressen van winkels die de andere genoemde merken verkopen.

Gerelateerde blogs

    Reacties (0)

    Geef een antwoord

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *