Maastricht magazine >
fashiontips

Kleding kleurcombinaties: do’s en dont’s

Kleding kleurcombinaties: do’s en dont’s
Artikel begint onder de advertentie

Het kan soms best lastig zijn om de juiste kleuren bij elkaar te zoeken. Je wilt niet altijd combineren met zwart of wit omdat dat zo lekker makkelijk is: Je kunt het immers niet verkeerd doen. Maar als je je wilt wagen aan andere combi’s dan zijn dit de tips én de valkuilen.

Combineer geen prints

Een open deur hopelijk voor de meesten: Combineer geen broek met een drukke print met een shirt, blouse of tuniek met een vrolijk patroon. Dat wordt echt hoofdpijn voor iedereen die naar je kijkt. Wat wel kan is een broek met een print en een shirt met een enkele opdruk. Je hoeft niet helemaal voor effen te gaan. Maar als de combinatie te veel van het goede is dan is het echt beter om óf de broek óf het shirt voor effen te vervangen.

Kies twee hoofdkleuren

Hoofdkleuren zijn alle kleuren behalve zwart en wit. Kies er maximaal twee. Worden het er meer dan geeft dat al snel een druk en rommelig resultaat. Een rood shirt met een geel detail combineer je dus met zwart of wit. Hooguit een jeans. Andersom geldt dat ook. Die leuke rode broek combineer je met een wit shirt met een detail in hooguit één andere kleur.

Dierenprints

Dat leuke shirt met panterprint kan prima boven een jeans. Hier geldt ook, net als bij de eerste tip, dat je het niet te gek moet maken. Dus trek een basic zwarte broek of rok aan of kies voor een jeans. En aangezien je shirt al alle aandacht opeist: houd het een beetje sober met de accessoires.

Welke kleuren passen bij jou?

Het is belangrijk om te ontdekken welke kleuren jou staan en welke niet. Je huidskleur, je figuur en de kleur van je haren kunnen daarbij doorslaggevend zijn. Combineer kleuren die bij elkaar passen. Bruintinten passen veel beter bij elkaar dan dat je een mooie aardetint broek combineert met een oranje shirt. Dat shirt trek je dan liever aan met een zwarte broek of een witte rok. Als dat tenminste kleuren zijn die jou goed staan.

Sommige combi’s hebben ‘het’ gewoon niet

Een beruchte combinatie waar je de plank vaak mis mee slaat is die van zwart met donkerblauw. Trek een donkerblauw shirt aan en een zwarte broek. Bekijk jezelf eens goed in de spiegel. Verwissel nu het shirt voor vrolijk hardroze of rood. En daarna het blauwe shirt met een witte broek. Dat ziet er toch een stuk beter uit.

De truc om slank te lijken

Wil je er wat slanker uitzien? Dat bereik je door geen strakke kleding te dragen. Maar de kleuren kunnen er ook een bijdrage aan leveren. Kies voor een donkere broek of rok en een licht shirt, blouse of trui. De aandacht wordt dan automatisch naar je bovenlichaam getrokken. Zo lijk je slanker en dat was dus precies de bedoeling. Schoenen met een hak eronder kunnen dat beeld nog eens extra versterken.

Gerelateerde blogs

    Reacties (0)

    Geef een antwoord

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *