Maastricht magazine >
fashion

Lang Leve Denim Design Lab Jeans

Lang Leve Denim Design Lab Jeans

Voor liefhebbers die zich niet blindstaren op de laatste trends, maar gaan voor echtheid, kwaliteit en de perfecte fit. Denim Design Lab (DDL) is wat je noemt een top merk dat het maken van jeans tot een wetenschap heeft weten te verheffen. DDL is een Amerikaans merk dat in 2005 is opgericht door Brian Robbins. Voordat hij van start ging met het label besloot Robbins eerst grondig onderzoek te doen. Hij dook in de diepste denim-archieven van Levi’s, Lee en Cone Denim. Dit onderzoek vormt een stevig denim-fundament voor de vintage meesterwerken die het merk sindsdien creëert. Het resultaat: your next pair of favorite vintage jeans met een moderne twist. En tegelijkertijd resulteerde de zoektocht in een mooi vormgegeven koffietafelboek met alle bevindingen van Robbins: de DDL Limited Edition Denim Encyclopedie.

Artikel begint onder de advertentie

Robbins baseert zijn jeansontwerpen op de vintage werkkleding zoals hij die aantrof tijdens zijn research, waarbij hij zich haast wetenschappelijk nauwkeurig concentreert op de echtheid en de kwaliteit. Niet verwonderlijk dat hij gekozen heeft voor het beste denim dat in de VS verkrijgbaar is, dat van het historische Cone Denim waar Levi’s in 1915 al zijn denim vandaan haalde. Zowel de heren- als damesjeans zijn gemaakt van 100% selvage denim, geweven op de smalle vintage weefgetouwen waarvan er in de VS nog slechts enkele over zijn. Monnikenwerk vergeleken bij de massaproductie die je vandaag de dag bij de grote commerciële merken tegenkomt. Maar met heel veel geduld en liefde voor het materiaal laten ze zo’n antieke ‘loom’ zijn werk doen en heb je de basis waar geen massaproduct tegenop kan. Te herkennen aan de zichtbare zelfkant van de stof als je de pijp omslaat. Het bewijs van de smalle afmeting van het doek en dat het dus op zo’n smal getouw is geweven. Voor damesjeans een bijzonder gegeven, aangezien selvage denim zich vaak beperkt tot herenjeans. En met een hoge kwaliteitsgarantie. Hun jeans gaan niet een seizoen, maar een leven lang mee, zo stelt DDL. Ik geloof ze direct!

Ik draag hem bijna dagelijks en heb hem al redelijk vaak gewassen. Hij behoudt zijn kleur en fit, hij blijft echt fantastisch zitten. Het geheim hiervan gaat schuil achter de speciale Cone Denim’s S-Gene ™ stretch-technologie die DDL voor hun skinny jeans gebruikt. Een softe stretch denim, iets wat je niet zou verwachten als je aan selvage denkt. Want normaal gesproken loop je ze eerst in voordat een selvage jeans een beetje soepel wordt en dat heeft ook wel wat.

DDL maakt de jeans af met oog voor detaill: als logo een half volle of geheel gevulde maatbeker, afhankelijk van de cut van de jeans. Tot slot neemt DDL ook zijn verantwoordelijkheid: het merk gebruikt geen chemicaliën of andere methoden die slecht zijn voor het milieu.

Deze jeans is absoluut een goede investering, het is een blijvertje. Lang leve mijn nieuwste aanwinst van Denim Design Lab!

Naast jeans en de DDL Encylopedie heeft het label ook een ‘Finishing kit’ ontworpen. Een professionele uitrusting waarmee de die-hard jeansliefhebber zijn jeans eigenhandig een vintage-look kan geven. In beperkte oplage beschikbaar, dus een heus collector’s item!

denim_design_lab_le_denim_encyclopedie_een_denim_collector_s_item_exclusief_te_koop_bij_d_e_n_a_m_e_-_room_for_denim_front2 denim_design_lab_finishing_kit_een_denim_collector_s_item_te_koop_bij_d_e_n_a_m_e_-_room_for_denim_voorzijde Denim Design Lab Finishing Kit een denim collector's item te koop bij D E N A M E - room for denim open klein

Van links naar rechts de DDL Encyclopedie, en de DDL Finishing Kit voorzijde en binnenzijde.

Foto boven: de DDL silicon damesjeans.
De producten van Denim Design Lab zijn in Europa exclusief te koop bij D E N A M E, en daar ben ik best trots op!

Gerelateerde blogs

    Reacties (0)

    Geef een antwoord

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *