Maastricht magazine >
fashiontips

Mijn favoriete shop driehoek

Mijn favoriete shop driehoek

Modekenners winkelen in Londen, Antwerpen en Milaan

Het favoriete winkelsteden onderzoek onder de Nederlandse modekenners is uitgevoerd door Citytrip. Als beste Europese shopbestemming komt Londen uit de bus. Antwerpen staat ver boven Milaan op de tweede plaats. Na Milaan volgen Rome en Parijs. Is winkelen in Londen kostbaar, dankt deze stad de eerste plaats aan de diversiteit aan winkels. Dat Antwerpen op de tweede plek staat, wordt toegedicht aan de modeontwerpers die deze stad heeft voortgebracht en aan de bereikbaarheid.

Mijn Golden Shopping Triangle

Zelf ben ik ook fan van Antwerpen. Ik herken het gemak van de bereikbaarheid. Ik ben er immers op een uurtje rijden. Voor mijn shopping driehoek houd ik het echter nog dichter bij huis. Drie steden die voor mij de absolute Golden Triangle in Europa vormen.

Drie shoppingsteden op 80 kilometer afstand

Veel van mijn vrienden rijden langs Designer Outlet Roermond op hun weg naar Maastricht. Dat verwondert mij niet. Deze outlet is immers één van de beste van Europa en trekt bussen Japanners. Hier koop je de fijnste basics of dat opeens betaalbare, onbetaalbare item voor bijna niets om vervolgens je weg naar Maastricht te vervolgen.

Shoppen in Maastricht

Er zijn twee dingen die Maastricht voor mij de ultieme winkelstad maken. Ten eerste is dat het straatbeeld. Cliché, maar Maastricht is één grote catwalk. En dat maakt slenteren en shoppen tot een feestje. Daarnaast zijn de winkels allemaal op loopafstand van elkaar gelegen. Doet me denken aan Florence (en dat is dan weer mijn favoriete Italiaanse winkelstad, nog boven Milaan en Rome). O ja, ook niet onbelangrijk… Maastricht heeft heerlijk veel winkels met een eigen gezicht en super aanbod aan merken. Ook daar hou ik van! Maar goed, dat lijkt me een vereiste om het uberhaupt tot winkelstad te maken!

30 km tot Hasselt

Wie nooit is uitgewinkeld, rijdt van Maastricht door naar Hasselt. Net als Maastricht zijn de winkels in Hasselt allen gelegen op loopafstand. Ook vakmanschap speelt hier een rol. Ondanks dat Antwerpen op de tweede plaats staat van de favoriete Europese winkelsteden, staat Hasselt in België bekend als dé modestad. Het Modemuseum Hasselt heeft zo nu en dan tentoonstelling van wereldformaat. Zo geef je een dagje shoppen ook nog lading mee. Net als in Maastricht vind je in Hasselt veel terrasjes en ook hier zijn de mensen prachtig uitgedost. Voor de Amsterdammers onder ons is Hasselt wellicht wel heel erg sjiek. Maar dat maakt het dus net een beetje anders.

Gerelateerde blogs

    Reacties (0)

    Geef een antwoord

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *