Maastricht magazine >
fashiontips

Mijn incomplete ik en Lena Berens

Mijn incomplete ik en Lena Berens

Schermafbeelding 2015-11-21 om 10.48.05

In november je succes beseffen

Alvorens ik langs het nieuwe pand van modeontwerper Lena Berens loop, nip ik na de opening van het feestseizoen bij De Bijenkorf aan een glas bubbels. Mijn gesprekspartner zegt: ‘Wat mooi, dat je in november al zo tevreden terugkijkt op het jaar.’ Het geeft me een gevoel van trots. En terwijl ik dit zo schrijf, komt er een besef boven.

Focus op hart werken, ‘nee’ durven zeggen en LovestoHave.com nieuwe stijl

Ik ben trots op afgelopen jaar. Ik zei dit jaar zakelijk op drie dingen te focussen. Namelijk mijn droom om Professor in de Liefde te worden. Om vanuit die rol organisaties te helpen met werken vanuit het hart. Omdat ik geloof dat werken vanuit liefde, het fundament van het leven, bijdraagt aan geluk. Nummer twee om vanuit mijn communicatiebureau Wis & Waarachtig (W&W) die opdrachten op te pakken waarin ik echte meerwaarde creëer. Ten derde LovestoHave.com naar de next level brengen. Het jaar is nog niet ten einde, maar het lijkt alsof mijn focus me veel heeft gebracht. Met CoLove, de noemer waaronder ik organisaties aanmoedig tot hart werken, heb ik samen met mijn partner-in-crime enorme groei geboekt. Als spreker, docent en adviseur zijn we ondertussen aan de slag. Binnenkort mogen we het CoLove-Principe zelfs bij een grote Nederlandse retailer invoeren. Met W&W bediende ik vertrouwde en nieuwe opdrachtgevers. Ik heb ‘nee’ durven zeggen tegen opdrachten en in sommige projecten meer dan 200% meerwaarde geleverd. Wat LovestoHave.com betreft liggen de plannen op tafel om weldra een nieuwe huisstijl en veel meer te lanceren. Waarom dan toch dat kleine, onbehaaglijke gevoel?

Ontwerper Lena Berens mijn voorbeeld om dingen in proportie te zien

Ik besefte het toen ik het nieuwe pand van Lena Berens aan de Witmakerstraat in Maastricht bewonderde. Lena is puur. De stukken die ze in het eigen atelier, alias winkel, maakt, laten zich omschrijven als minimalistisch elegant. Geen poespas, geen geschreeuw, maar zuivere bezieling met oog voor detail. En daar zit hem ‘m in. Ik gunde mezelf een jaar geleden een periode van bezinning (het magische midlife crisis turning point). Ik vertrouwde mezelf een transitieperiode van twee jaar toe. Nu het eerste jaar er bijna opzit en ik op de drie pijlers, CoLove, Wis & Waarachtig en LovestoHave.com, de grote lijnen heb uitgezet, is het tijd om mijn dromen klein te maken. Hoewel ik geniet van de complimenten die ik ontvang, is het een uidtdaging het dicht bij mezelf te houden zoals ook Lena Berens het verschil maakt door detail. Het detail dat maakt dat haar net geopende, nieuwe winkel nu al bezield en geaard voelt.

Lena is het voorbeeld van minimalise als in focus en detail als in aandacht

De Duitse modeontwerper die aan de Academy of Fine Arts and Design in Maastricht studeerde, laat me beseffen dat het er niet toedoet om voor een nog groter publiek te spreken of een nog grotere organisatie te bedienen (er zit een max aan meer, groter en grootst), het is tijd om het bij mijzelf te houden. Daar is waar succes ontstaat. En dat maakt dat ik deze zaterdag voor het eerst sinds tijden met een geluksgevoel op de fiets naar de yoga spring. Dat ik de boodschappen voor het eten vanavond als een cadeautje in plaats van noodzakelijk kwaad zie. Om in de ontwerpen van Lena te spreken, heb ik minimalise (als in focus op mijn drie pijlers) het afgelopen jaar de voorrang gegeven, niet zonder succes! De visie staat, de punten op de horizon zijn gezet en weldra ga ik het tweede jaar in van de transitieperiode die ik mezelf gun. Die zal zich concentreren rondom het detail zoals je dat in de stukken van Lena Berens terugvindt. Haar derde pijler, elegantie, volgt dan vanzelf. Dank je wel Lena, opeens voel ik een zalig geluksgevoel van top tot teen! Weet ik dat alles wat nodig is om dit succes door te zetten, dicht bij mezelf blijven is.

Schermafbeelding 2015-11-21 om 10.48.26

Lena Berens en de rest in het Jekerkwartier

Moet ik nog zeggen dat je de winkel, alias atelier, van Lena Berens wilt binnenwandelen? Je vindt de winkel aan de Witmakersstraat 1 in Maastricht. En als je er toch bent, wil je misschien gelijk ook een bezoekje brengen aan het hoedenatelier van Pauline, de tassen ademen van Milan Palma en een latte drinken bij Marais Deux & Koffie.

Tja die twijfel

Ik heb even getwijfeld over het al dan niet delen van dit blog. Het wijkt nogal af van de reguliere content op LovestoHave.com en bovendien wel erg openhartig. Maar ik wil het Lena niet onthouden. Als ik ontwerper zou zijn, dan zou ik mensen willen raken met mijn gedachtegoed. Daar kan geen bestseller met een extra bling steentje of letteropdruk tegenop. En dus… gaat deze post online! Misschien is het zelfs wel het meest modische blog dat ik dit jaar heb geschreven: Lena is what fashion is all about!

Op foto boven ontwerpster Lena Berens in haar nieuwe winkel in de Witmakersstraat in Maastricht

Gerelateerde blogs

    Reacties (0)

    Geef een antwoord

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *