Maastricht magazine >
fashiontips

Milan Palma? Geen tas, maar een beleving!

Milan Palma? Geen tas, maar een beleving!

Hij is klaar! Mijn Joy-like tas van Milan Palma. Nou ja, tas? Eerder een ervaring! Een Milan Palma tailormade tas bestellen, is zoveel als jezelf een beleving gunnen. Gaaf! Het sluit volledig aan bij wat trendwatchers wereldwijd prediken: we leven in een belevingseconomie en zijn opzoek naar ervaringen.

Artikel begint onder de advertentie

De beleving begint bij de voordeur

De beleving begint al bij de winkel van Milan Palma in Maastricht. Een winkel die tevens dienst doet als atelier. Hier proef je vakmanschap en voel je bezieling. Zo dicht bij de bron zorgt voor een heerlijke experience. Zo leuk om de rollen leer uit te spreiden op de snijtafel in het atelier. Om samen met Milan en zijn Nieuw-Zeelandse tassenmaker verschillende combinaties te bekijken. Samen te sparren over de look en hoe de tas zal agen.

Beleving staat centraal tijdens het maakproces

Wie Milan kent, weet dat hij gepassioneerd is over zijn werk. Dit is niet iemand die zijn tassen commerieel de wereld induwt, hij geniet van zijn vak. Dat voelde ik al de eerste keer dat ik in zijn winkel was en wordt tijdens het gehele maakproces bevestigd. Zo stuurt hij me een berichtje wanneer hij aan de tas die ik heb besteld begint. Misschien doet hij dit altijd, maar het voelt niet als een formaliteit. Het berichtje ademt enthousiasme en passie. Een paar dagen later ontvang ik een foto van mijn tas. De tas ligt als een soort bouwpakket op de ateliertafel. Zo maakt hij mij bondgenoot van het maakproces. Zo maakt Milan van een tas een ervaring!

Bouwpakket Milan Palma

Gedurende het maakproces neemt Milan me mee door me fotootjes te sturen. Het lijkt wel een bouwpakket. Milan maakt van mijn tas een beleving. Hij stuurt me een foto voor hij aan het  binnenwerk begint. Ik vind het zo gaaf. Dit is een tas met een ziel kopen.

Building experiences met Milan Palma tas

En dan het berichtje waar ik naar uitkijk: mijn Joy-like tas is klaar. Ik kan niet wachten. Meteen bij binnenkomst zie ik ‘m staan. Big like! Glimach op mijn gezicht. Hoe mooi ik de tas ook in het zwart-zwart vind, te happy dat ik voor zwart-groen ben gegaan. Ik vind het khaki canvas zo stoer. Ik had het al gehoopt, nu weet ik het zeker. Milan Palma mag deze week met mij mee op reis! MIjn tas en ik zijn klaar voor avontuur. Lang leve alle belevingen in het vooruitzicht.

Schermafbeelding 2015-10-25 om 19.18.47

Vlnr: mijn tas in glimmend leer met zwart canvas, tas van hetzelfde leer als mijn tas met zwarte hengsels, mijn tas met khaki hengsels en tas van ander zwart leer met zwarte hengsels

3x de beleving die Milan Palma neerzet

  1. Ook als je even krap bij kas zit, is een bezoekje aan Milan Palma een beleving. Je hoeft dus geen tas te bestellen om zijn atelier te bezoeken. Zie blogje over mijn kennismaking met tassenontwerper Milan Palma.
  2. Een tas bestellen bij Milan Palma is een ervaring. Hij heeft overigens ook voldoende tassen op voorraad die om te hebben zijn. Wie toch bestelt, ontdekt het feestje van het uitzoeken van model en materiaal. Daarna de beleving van hoe Milan je gedurende het maakproces deelgenoot maakt. Zie ook blog over bestellen van mijn Joy-like Milan Palma tas.
  3. En dan natuurlijk mijn tas zelf! Te blij. Ik wilde een groene twist, zonder de tas teveel te laten aansluiten bij mijn groene khaki fetisch. Niet te gestyled, maar wel een match!

Schermafbeelding 2015-10-25 om 19.15.40

Je vindt de winkel en het maakatelier van Milan Palma in het Jekerkwartier in Maastricht.

O ja, foto’s van mij genomen door mijn lief. Ik draag vest van By Malene Birger (collectie van vorig jaar en kwam al eerder in een blogje voorbij), mijn hondenuitlaat bikerboots, riem Prada en groene leren broek van Filippa K (zie ook eerdere blogje in groene leren Filippa K broek). 

Gerelateerde blogs

    Reacties (0)

    Geef een antwoord

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *