Maastricht magazine >
fashiontips

Miriam’s Thursday: Old feeling gesmokte top H&M

Miriam’s Thursday: Old feeling gesmokte top H&M

Wat betekent gesmokt? Gesmokte kleding is nu helemaal hot. Vroeger was gesmokte kleding nog hotter. Als kind liep ik in een gesmokt jurkje en kijk mij nou, als fashionsita loop ik in een gesmokt shirt! ‘Old feeling’ met mijn nieuwe, gesmokte H&M top.

Artikel begint onder de advertentie

Miriam264

Wat is gesmokte kleding?

Gesmokte kleding is terug van weg geweest. Generaties lang draagt men al gesmokte kleding. Hoe mooier het smokwerk toen, hoe welvarender de familie. Het smokken van kleding bestaat sinds de 11e eeuw. Smokken is een techniek die gebruikt wordt bij het maken van kleding. Wanneer de kleding is gesmokt, houdt dit in dat de kleding is geplooid/gerimpeld en dat dit door middel van borduren wordt vastgezet. Vroeger handmatig en nu (vaak) machinaal. Dus er wordt al heel wat generaties gesmokt. Voor mijn kinderen heb ik zelf ook kleding gemaakt met gesmokte stukken. Ze waren toen klein en zagen er schattig uit in mijn smokwerk. Nu vind je de smokkleding in de winkels.

Miriam363

Waar koop je gesmokte kleding?

Eigenlijk vind je gesmokte kleding overal. Alleen je moet wat bewuster kijken. Er zijn kledingstukken helemaal gesmokt of alleen maar bepaalde randen/boorden. De bohemien style maakt vaker gebruik van deze techniek. De bloezen in deze stijl hebben de boorden meestal gesmokt. De jurken hebben meestal het bovenstuk gesmokt. Je ziet de techniek in heel veel kledingstukken. In de strandkleding wordt ook gebruik van deze techniek. Zoek je eigen smok kleding en heel misschien hangt er ook nog een smokstuk in je kast.

Mijn H&M smoktop!

Ik ben meteen verliefd op mijn smok H&M top. Het smokidee brengt iets van vroeger bij mij naar boven. Bij het aantrekken van mijn top wordt dat gevoel alleen nog duidelijker. Ik ga terug in de tijd! En toch het gevoel hebben, ik trek iets nieuws aan. Zo’n dubbel gevoel. Mijn top is nauwsluitend en is gemaakt van gesmokt tricot. Mijn top kan ik met onbedekte schouders en korte mouwen dragen. Niet alleen een dubbel gevoel van binnen, maar ook van buiten. Zo grappig!

Smokken en matchen!

Nu gaan we smokken en matchen. Mijn gesmokt top ga ik matchen met mijn Prada pak. Mijn Prada suit heeft iets authentieks, net zoals mijn nieuw shirt. Eenmaal gematchd klopt het plaatje. Bij deze stijl combineer ik de schoenen van Sergio Rossi, perfect. Er hoort een witte tas bij. Ik heb een witte tas van Prada. Is dit het juiste model bij deze look? Mmm, ik zou liever een wit klassiek model zien. Helaas heb ik ook niet alle modellen in alle kleuren. Toch een beetje fun in de mode mag en daarom schittert deze Prada bag in mijn look. Mijn Dior sunglasses schitteren ook. Mijn ervaring met deze match is zo apart, waarom? Mijn Prada pak heb ik al vaker gecombineerd met blouses van andere dure merken. Ik vertel je: ‘Het Prada pak met mijn H&M gesmokt top is de beste match!’

Miriam438

Gesmokte fashion toen.
Gesmokte fashion nu.
Gesmokte fashion is nooit weggeweest!

Gerelateerde blogs

    Reacties (0)

    Geef een antwoord

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *