Maastricht magazine >

 
fashiontips

M’s Thursday: Lammy shoppen in de zon

M’s Thursday: Lammy shoppen in de zon

Een lammy coat kopen in de lente? Ja, het kan! Bij Hub en Helma Rademakers is dit zelfs een jaarlijks fenomeen. Elk jaar vieren ze een lammy jassen feestje. Ook dit jaar. Tot en met 11 juni kun je bij Rademakers in Sittard terecht voor een lammy op maat. Ik bezocht de lammy weken. Lammy shopping in de lente lijkt gek, maar is een overweldigende ervaring.

Miriam265

Een winterjas kopen met de zomer voor de deur?

Voor Huub Rademakers is dit niet meer dan logisch. Het assortiment is nu op het grootst en ze hebben ruim de tijd om maatwerk te leveren. Trouwens kopen in mei betekent dragen in september als de dagen weer killer worden. Iets om je de hele zomer op te verheugen. Hier is over nagedacht!!Toch heb ik er een vreemd gevoel bij. Helma en Hub, ik laat me verrassen!

Miriam364

Op uitnodiging lammy’s passen die voelen als vesten

Precies op tijd ben ik bij Hub en Helma. Ze zijn er allebei en vragen of ik koffie wil. Daarna ga ik naar het atelier en krijg ik uitleg over de nieuwe, innoveerde lammy coats. Geen traditionele dikke lammy coats, waarin je je meestal 10 kilo dikker voelt. Nee, de nieuwe lammy’s zijn dunner. Ze voelen aan als een vest of sweater. De winters zijn niet meer zo koud, dus je jas hoeft dan ook niet zo dik te zijn. Dit is voor mij een groot pluspunt om een lammy jas leuk te gaan vinden. Tijd om te passen!

Miriam439

Lammy’s die je aan twee kanten kunt dragen

In de winkel sta ik te bibberen van de kou. De airco staat op volle toeren. Allemaal voor mij? Natuurlijk, grappen Helma en Hub. Gelijk hebben ze, ik kan nu passen zonder te puffen. Het voelt nog steeds gek, maar langzamerhand zit ik toch in winterse sferen. De jassen zijn modern. Ze hebben mooie ontwerpen en hebben de hoogste kwaliteit. Ik trek mijn eerst jas aan en zeg: “Dit is de eerste lammy, die ik leuk vind.” Ze zijn anders dan anders. De grijze lammy voelt als een vest, super. De bruine lammy zonder mouwen is heel speciaal. De mouwen zijn apart en gebreid. Boven aan de gebreide mouw zit een lint die de mouwen aanelkaar verbind. Zo kunnen de mouwen niet afzakken en het biedt meer mogelijkheden. De lammy met de vallende kraag, bestaat uit twee delen. De binnenjas is van dunne stof en kan als een mouwloos hes losjes over een trui/bloes/shirt gedragen worden. Daarover kan ook weer de bijbehorende jas. Er is ook een riem bij, die de jas afmaakt. OMG, wat een ervaring. Daarbij kunnen alle lammy’s van twee kanten gedragen worden. Elke jas kan anders gemaakt worden, niets hoeft standaard te zijn. Dit is een super ervaring. Dit is anders! Ik ben enthousiast en helemaal verrast! Dit is zeker een bezoekje waard.

Durf jij een winterjas in de lente te passen bij Rademakers in Sittard?

Mijn ervaring is super geweest. Let op! Tijdens de jaarlijkse lammy weken kunnen altijd een paar dagen met een buitentemperatuur van 30 graden zijn. Blijf dan maar lekker thuis of geniet van een terras. Er blijven nog genoeg dagen over om van deze actie te genieten. Ben je stoer, dan zal de airco ook voor jou aangezet worden. Het blijft een coole actie van Helma en Hub!

Lammy coat koop je in de lente,
draag je in de winter!

Je vindt Rademakers in de Engelenkampstraat in Sittard. De lammy actie duurt tot half juni.

Gerelateerde blogs

    Reacties (0)

    Geef een reactie

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *