Maastricht magazine >
musthaves

Als 90s child groot fan van de 90s trend

Als 90s child groot fan van de 90s trend
Artikel begint onder de advertentie

The 90s are back! En wat ben ik daar blij mee! Als een echt 90s child (ik ben geboren in 1989) voel ik me helemaal thuis in de terugkomende trends van dit geweldige decennium. Met mijn fluwelen flares, Adidas Superstar gympjes en de beat van de Backstreet Boys of Spice Girls knallend door mijn stereo of walkman, kon ik vroeger de hele wereld aan. Al deze hippe dingen van toen zie je nu langzaam aan weer terugkomen in de fashion wereld.

fabienne-90s

Generatiekloof en flared pants

De flare heeft nu al een tijdje een comeback proberen te maken maar dit jaar zie je ze dan ook echt overal. En dan ook nog eens in alle vormen en maten. Inmiddels bezit ik meerdere jeans versies, een nette pantalon versie en een rib legging. De laatste is zeker mijn favoriet en draag ik daarom ook met trots meerdere keren in de week. Zeker als ik ze combineer met mijn Adidas Superstars voel ik me net alsof ik rechtstreeks uit de jaren 90 komt wandelen. Mijn vriendje vindt de flared pants echt helemaal niks. Ik geef de schuld aan het feit dat hij een paar jaartjes jonger is en de trend van de flare waarschijnlijk net heeft gemist.

adidas

Investeren in fluweel

Een van de fijnste materialen die in de jaren 90 veel werd gebruikt is toch wel fluweel. Wat een heerlijk warme stof is dat, helemaal nu we echt in de vrieskou terecht zijn gekomen. Je ziet nu ook steeds meer items die gemaakt worden van fluweel. Van tops, tot rokjes, blazers, tassen tot aan hele jassen en bomberjacks. Ik zou mezelf de hele dag kunnen aaien in zo’n jas! Misschien toch maar investeren in zo’n fluwelen bomber.

90s-jack

De choker voor de ultimate 90s touch

Last but not least, en waarschijnlijk ook meteen mijn favoriete 90s trend van nu, is de choker. Als ik op een zaterdag door Amsterdam loop tel ik zo tientallen meiden die het met me eens zijn en ook een choker dragen. Vroeger waren we al helemaal blij met de plastic henna choker die we gratis bij de Tina kregen. Maar nu zien we ze in alle kleuren en vormen voorbijkomen in een groot aantal van de winkels. Mijn nieuwe favoriet is deze bloemetjes-choker. De schattige bloemetjes van de ketting maakt mijn donkere outfit net wat liever, en geeft het ook nog eens de ultimate 90s touch!

ketting-nek

90s inspired outfit

I love my 90s inspired outfit! Het voelt alsof ik rechtstreeks uit een Spice Girls video kom wandelen, en dat is zeker geen slecht gevoel. Met rib flare legging en oversized denim jacket van Topshop, Adidas Superstar gympen, fluwelen top van Monki en choker van chokerketting.nl. I am ready to spice up your life!

Ook als een 90s child die chokerketting shoppen? Dat doe je op chokerketting.nl. Gebruik de code LOVESTOHAVE10 voor 10% korting tot en met 31 december 2016.

 

Gerelateerde blogs

    Reacties (0)

    Geef een antwoord

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *