Maastricht magazine >
musthaves

Dag jas, hallo multifunctionele cape

Dag jas, hallo multifunctionele cape

Het meest koninklijke kledingstuk is terug. Nou ja, is de cape eigenlijk ooit weggeweest? Ontwerpers spelen al enkele seizoenen met dit ideale kledingstuk met functionaliteit, dat tevens dienst doet als accessoire. Zo zagen we een jonger zusje van de cape, namelijk een jurk met cape mouwen. En een gedurfde combinatie van jas en cape in suède van Closed. Ook de poncho lijkt in verlengde te liggen van de cape look. Dit jaar is er geen label meer dat achterblijft. Iedereen aan de cape is het devies. Door de grote hoeveelheid varianten is er gelukkig voor ieder wat wils. Van kort tot lang en van volledig gedecoreerd tot simpel zwart.

Artikel begint onder de advertentie

 

 

 

 

Cape_Valentino Cape_Missoni1 Cape_Valentino_kant

Rijk en bewerkt. Van links naar rechts: barok van Valentino, Missoni’s reversible cape van mohair en met kol en kant van Valentino.

 Cape_JilSander Cape_Joseph Cape_AlexanderMcQueen

Klassiek en elegant. Van links naar rechts: korte cape van Jil Sander Navy, lang model geïnspireerd op mannenmode van Joseph en wol met een fluwelen randje van Alexander McQueen.

Cape_MSGM Cape_Bacon Cape_RickOwens

Met een eigentijdse twist. Van links naar rechts: met diagonale streep van MSGM, militaire poncho met shearling van Bacon en kort exemplaar van Rick Owens.

Foto boven: cape met detail van leer op de schouders van Burberry London.

Scroll naar beneden voor de verkoopadressen van Missoni. Verkoopadressen van Alexander McQueen, Burberry, Jil Sander, Rick Owens en Valentino vind je met behulp van de labelfinder rechtsboven. MSGM en Bacon koop je onder andere online bij Farfetch.com. Kleding van Joseph vind je bij Net à Porter.

Gerelateerde blogs

    Reacties (0)

    Geef een antwoord

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *