Maastricht magazine >
musthaves

De Adidas Stan Smith sneaker returns

De Adidas Stan Smith sneaker returns

Het fashion week seizoen is alweer voorbij. Naast alle moois dat op de catwalks voorbij kwam en een heuse Chanel supermarkt is er ook iets anders blijven hangen. Namelijk de Stan Smith sneaker van Adidas, die werd vastgelegd door menig streetstyle fotograaf en blogger.

Artikel begint onder de advertentie

Stan Smith is overigens een Amerikaans oud-tennisser. Van de sneaker die naar hem vernoemd is zijn door de jaren heen al meer dan 40 miljoen paar verkocht. Dit maakt de tennisschoen het meest succesvolle model van Adidas. De echte modeloopbaan van de schoen begon in 2010, toen Phoebe Philo na haar Céline show voor zomer 2011 de catwalk opliep met de witte sneakers. En nu, na drie jaar van afwezigheid, zijn de gympen dus weer terug. En hoe.

Adidas-Stan-Smiths-Phoebe-Philo StanSmith_sneakers

Links Phoebe Philo met de retro sneakers. Rechts een Instagram foto van Leïla Naït (moderedactrice bij de Franse Marie Claire), die zag dat Stan Smith het wint van de stiletto’s op de front row bij Cedric Charlier.

De Stan Smith sneaker is omarmt door fashionista’s in Londen, Milaan en New York. In Parijs lijken ze zelfs tot het standaard uniform te behoren. En dat is niet zo vreemd. Doordat de sneaker van Adidas zo simpel en clean is, past hij eigenlijk overal wel bij. De bekende Adidas strepen zijn subtiel in de lace-ups verwerkt door middel van rijen gaatjes. Duidelijk herkenningspunt is het logo met de naam Stan Smith in een kleurvlak op de hak Hoe handig, nooit meer hoeven nadenken welke schoenen je aantrekt.

De Stan Smith sneakers met retrolook zijn verkrijgbaar in wit met een blauw, groen, rood of zwart accent. Je vindt ze online bij Adidas.

StanSmith_NewYorkFashionWeek

Rachel Wang met Stan Smith sneakers tijdens New York Fashion Week. (Foto: Le 21ème)

Gerelateerde blogs

    Reacties (0)

    Geef een antwoord

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *