Maastricht magazine >
musthaves

Made in Italy by Salvatore Ferragamo

Made in Italy by Salvatore Ferragamo

Hoewel ik sinds een paar jaar terug ben bij traditioneel, koos ik voor mijn recente overnachting in Florence niet voor het prestigieuze Four Seasons of Savoy. De uniek, om de hoek van de Ponte Vecchio gelegen boetiekhotels van de Ferragamo familie spraken mij aan. Het werd een overnachting in het Continentale. Vanwege het slechte weer bleek het prachtige dakterras geen optie. Zo belandden we aan de bar van het tegenover gelegen Gallery Hotel Art. Geen slechte keuze. Het hotel biedt net als het Continentale haute couture in gastvrijheid.* In de Fusion Bar van het Gallery Hotel Art treft de incrowd van Florence onder de regie van de barman. Een hippe hang out met de sfeer van elegantie die zo kenmerkend is voor alle producten van de Ferragamo familie.

Artikel begint onder de advertentie

Schermafbeelding 2011-04-24 om 11.12.31

Hotelkamer Continentale nabij Ponte Vecchio

De hotels van de Ferragamo familie opereren onder de naam Lungarno. In de hotels geen zelfpromotie of keur aan logo’s van het van oorsprong Italiaanse schoenenlabel. Een gevoel van tijdloze elegantie typeert de hotels en vormt de link naar het modehuis. Lifestyle, luxury en elegantie voeren de boventoon van de hotels die allemaal in en om Florence zijn gelegen. Niet verwonderlijk, want het vredige Renaissance gevoel vormt immers de basis van het modehuis Salvatore Ferragamo.

Schermafbeelding 2011-04-24 om 11.16.17

Een stad die lifestyle, kunst en cultuur biedt. Een bezoek aan de Missoni winkel, een shopje bij Prada, een doorkijk bij Patrizia Pepe en een tas of twee bij Max Mara. Maar de missie leidt onherroepelijk naar de snoepwinkel Salvatore Ferragamo. Voor wie zijn credit card al bij Tod’s, Hogan, Gucci of Pucci (allen gelegen aan de Via Tornabuoni) heeft uitgeput, biedt het Salvatore Ferragamo Museo uitkomst. Hier vindt men meer dan 1.000 modellen van de man die op zijn elfde het vak van schoenmaker leerde om vervolgens net als zijn broers naar Amerika te verhuizen. In Amerika maakte hij onder andere cowboyboots voor de filmindustrie. Zijn fame groeide en zo ook het aantal Hollywood vamps met een paar Ferragamo’s aan de voeten.

Salavatore Ferragamo is de eerste die gebruik maakte van de toevoeging ‘Made in Italy’. En dat zijn de schoenen nog steeds. Tijdloos, klassiek, elegant en van nu: Made in Italy. Geen logo-manie of schreeuwerigheid. Echt design, kwaliteit en een niet te missen pasvorm. De elegantie van Florence aan je voeten. De wereld aan je voeten!

Schermafbeelding 2011-04-24 om 11.17.46

Mijn eigen Museum Salvatore Ferragamo at home

* Haute couture in gastvrijheid? Geen lege leus! Wie Florence kent, weet hoe lastig de binnenstad te berijden is. Eenrichtingsverkeer en straatjes die continue van richting veranderen. Na 30 minuten cirkelen het Continentale nog niet bereikt. Eén telefoontje was voldoende. Tien minuten later had de portier ons gevonden en leidde ons in onze Fiat 500 moeiteloos naar het hotel. Dat is gastvrijheid! Haute couture in zuivere vorm!

Je vindt de schoenen van Salvatore Ferragamo in België in Brussel op Boulevard de Waterloo en in Nederland op de PC in Amsterdam. Tevens is er een vestiging in het Designer Outlet Roermond.

Gerelateerde blogs

    Reacties (0)

    Geef een antwoord

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *