Maastricht magazine >
musthaves

Van massa naar op maat: Bespoke Jeans

Van massa naar op maat: Bespoke Jeans
Artikel begint onder de advertentie

Waar een maatpak uitsluitend voor speciale gelegenheden bedoeld is, kies je met een jeans op maat iedere dag voor de juiste snit. Als je erover nadenkt is het eigenlijk heel logisch. Want juist een jeans is pas goed als die echt goed zit. Precies goed, iedere dag en iedere dag een beetje beter. Het liefst in lengte van dagen. Paul Kruize maakt ze en levert ze wereldwijd onder de naam Bespoke Jeans.

Bespoke jeans

Bespoke Jeans: je wordt je eigen ontwerper

Paul werkt vanuit zijn studio in Enschede, de voormalige textielhoofdstad van de wereld. Een plek waar hij zich niet voor niets thuisvoelt dus, ook al zo logisch. Paul heeft in het verleden fashion gestudeerd, werd meubelontwerper maar volgde uiteindelijk zijn hart en werd ‘jeansmaker’ of ‘denimdoener’ zoals hij zichzelf liever noemt. Het is de puurheid van zijn vakmanschap die hij hiermee wil benadrukken.

Het bijzondere aan Bespoke jeans is niet alleen het op maat laten maken van een unieke jeans, maar ook de unieke beleving in zijn studio. Je wordt als klant even de ontwerper van je eigen favoriete nieuwe jeans. Precies waar Paul Kruize voor gaat. In perfectie uitgevoerd. Want hij gaat alleen voor de beste jeans met de beste fit, gemaakt van het beste denim. Stevig selvage denim, geweven op antieke weefgetouwen in Japan of de VS. Waar je bovendien een levenslange garantie op krijgt voor reparaties.

Paul Kruize

Minimalistisch maatwerk met sobere gedistingeerdheid

Wil je dus mijlenver wegblijven van de massa, dan kies je voor een jeans op maat. Of een overhemd, dat kan ook. Je kiest dan voor een minimalistische stijl waarbij een sobere gedistingeerdheid domineert. Met als enige uitspatting een detail van het selvage denim of een subtiel stiksel. Maar alleen daar waar er gegronde redenen voor zijn, want decoratie om de decoratie is in deze studio geen optie. Deze jeans is echt bedoeld voor mannen met stijl en dit juist niet van de daken schreeuwen. Of voor vrouwen, die Paul heel af en toe ook als klant heeft. Maar vaker zijn het vrouwen die dit cadeau doen aan hun man, vriend of nieuwe verloofde. Het perfecte cadeau vind ik. Met als extra voordeel dat ie iedere dag aan je zal denken.

Paul Kruize jeans

Offline maar ook online

Je zou het niet denken, maar maatwerk kan ook online. Handig mocht de trip naar zijn studio niet haalbaar zijn. Ook online is het allemaal te regelen: van het opmeten van de maten tot aan de keuze van de knopen, de zakken en precies de gewenste fit.

Gerelateerde blogs

    Reacties (0)

    Geef een antwoord

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *